Okulda temaslı durumda olan öğrenciler veya semptomu olmayan kişilerin daha hızlı test yaptırmasını sağlamak için Samsun’da 'PCR numune alma noktası' oluşturuldu.

Samsun’da araç içinde 'PCR numune alma noktası' oluşturuldu

Samsun’da okulda temaslı durumda olan öğrenciler veya semptomu olmayanların daha hızlı ve kolay şekilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi olması için 'PCR numune alma noktası' oluşturuldu.

Yüz yüze eğitimin devam ettiği sınıflarda bir öğrencinin pozitif çıkması durumunda diğer öğrenciler temaslı olarak sisteme kaydedilebiliyor. Bu durumda karantina sürecinin 5. gününde teste ihtiyaç duyan öğrenciler için Samsun’da araç içinde PCR testi yapılan bir uygulama başlatıldı.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, şunları söyledi:

"Yaklaşık 1 buçuk 2 yıldır Covid ile mücadelemizi yapmaktayız. Tabii ki Covid-19'u tanımlayabilmek için PCR testi alıyoruz. Şu anda okullarda yaptığımız çalışmalarda pozitiflerin ayrıştırılasında veya temasta bulunması olsun PCR testini kullanmaktayız. Okullarda pozitif vakalarımız olduğunda çocuklarımız temaslı olarak kaydedilebiliyorlar. Temaslı olarak kaydedilen veya semptomu olmayan çocuklarımızı 5'inci gününde PCR testlerini alarak daha sonra eğer

‘HERHANGİ BİR SAĞLIK TESİSİNDE OLUŞABİLECEK BULAŞIN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ’

Bugün burada Türkiye'de ilk olan PCR numunesi alma yeri oluşturduk. Burada vatandaşlarımız hiçbir sağlık tesisinde hiçbir sıraya gelmeden direk açık alanda kendi arabalarıyla gelmiş olacaklar. Çadırın altında hemen arkadaşlarımız hızlıca testlerini alacaklar. Burada herhangi bir sağlık tesisinde oluşabilecek bulaşın önüne geçmiş olacağız.

Hem trafik sıkıntısı çekilmemiş olacak. Hem bekledikleri zaman kendi araçları içinde beklemiş olacaklar. Çok kolay, hızlı, pratik bir şekilde burada testlerimizi alacağız. Aynı gün içerisinde zaten sonuçlarımız çıkıyor. Önümüzdeki günlerde burayı biraz daha geliştirmiş olup diğer tarama amaçlı yapmamız gereken PCR numunelerini bu alanlarda almış olacağız. Şu anlık sadece temaslı durumda olan 5'inci gününde numune alınması gereken öğrencilerimiz için tasarlamış olduk."

İHA