Samsun'da Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı’nın çevresine reklam panoları yerleştirilmesi tepki çekti. KESK Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, anıtın derhal kaldırılması çağrısı yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan belediye yetkilileri ise "Başka uygun bir yer bulmadık. Kesinlikle şehrin siluetine ve İlkadım Heykeli’ne zarar vermediğimizi düşünerek yerleştirdik" dedi.

Samsun'da Atatürk'ün İlkadım Anıtı önüne konulan reklam panosu tepki çekti: Belediye uygun yer bulamamış

Samsun Onur Anıtı’na yapılan saldırının üzerinden çok geçmeden Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı’nın çevresine reklam panoları konulması tepki çekti. KESK Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin reklam billbordu yapılacak birçok yeri olmasına rağmen, İlk Adım Anıtı’nın önüne billbordların yapılmasını manidar olarak değerlendiriyor, bu yapılan yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yerleştirdiği billbordlar, Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı anısına heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından yapılan İlkadım Anıtı’nın ön cephesini kapattığı gerekçesiyle tepkilere neden oldu. Anıtın ışıklandırılması için daha önce yerleştirilen projektör ışıkların da kaldırıldığı belirtildi.

'DERHAL KALDIRILMASINI İSTİYORUZ'

Konu ile ilgili açıklama yapan KESK Samsun Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı yer olan bugün ki İlkadım İlçesi Kale Mahallesi eski Tütün İskelesi’nin bulunduğu yerde, heykeltıraş Hakkı Atamulu tarafından 1981-1982 yılları arasında Atatürk’ün doğumunun 100. yılı anısına yapılan İlkadım Anıtı’nın Atatürk bulvarı tarafına, Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım Anıtı’nın görünümünü etkileyecek reklam billbordlarının yapılmış olmasını protesto ediyoruz. Kentin simgesi haline gelen İlkadım Anıtı’nın önüne duvar gibi çekilen reklam billbordlarının zaman kaybedilmeden derhal kaldırılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin reklam billbordu yapılacak birçok yeri olmasına rağmen, İlkadım Anıtı’nın önüne billbordların yapılmasını manidar olarak değerlendiriyor, bu yapılan yanlıştan hemen dönülmesini istiyoruz."

Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuya ilişkin soru üzerine “Bu billboardları iyi niyetli ve kılı kırk yararak konumlandırdık. Başka uygun bir yer bulmadık. Kesinlikle şehrin siluetine ve İlkadım Heykeli’ne zarar vermediğimizi düşünerek yerleştirdik" dedi.

ANKA
Fotoğraf: Sözcü