Samsun'da Vedat Aydın adlı bir imam, “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği iddiasıyla tutuklanan Sedef Kabaş hakkında, “Muhtemelen gece kullanmıştır kelepçeyi. Bu çapta bir kadının fantazilerinin sınırını kestirmek çok kolay değil, üzülme gündüz gece vardır kelepçe” diye yazdı. İmam daha sonra paylaşımını silerek Twitter hesabını kapattı.

Samsun’da bir imam, Sedef Kabaş’ı ‘kelepçe’ üzerinden itibarsızlaştırmaya çalıştı

Samsun'da imamlık yapan Vedat Aydın, TELE1’de bir atasözünü söylediği için “Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş hakkında tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

Kabaş’ı itibarsızlaştırmayı amaçlayan imam Vedat Aydın, “Muhtemelen gece kullanmıştır kelepçeyi. Bu çapta bir kadının fantazilerinin sınırını kestirmek çok kolay değil, üzülme gündüz gece vardır kelepçe” ifadelerini kullandı. İmam Vedat Aydın daha sonra paylaşımını sildi.

Aydın’ın, 22 Ocak saat 16.31’de yaptığı bu paylaşımının ardından Twitter hesabını kapattığı da görüldü.

Ayrıca Aydın’ın farklı paylaşımlarında Kabaş’a ve ona sahip çıkan yurttaşlar hakkında da hakaret ve küfürler sarf etmesi dikkat çekti.

samsun-da-bir-imam-sedef-kabas-i-kelepce-uzerinden-itibarsizlastirmaya-calisti-971663-1.samsun-da-bir-imam-sedef-kabas-i-kelepce-uzerinden-itibarsizlastirmaya-calisti-971664-1.

CHP’Lİ ANTMEN, ALİ ERBAŞ’A SORDU

İmam Vedat Aydın’ın paylaşımına, sosyal medyadan tepki yağdı.

Tepki veren isimlerden biri olan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı etiketlediği tweetinde şu ifadeleri kullandı:

“Samsun Tekkeköy İmamı Vedat Aydın’ın Sedef Kabaş halkında yaptığı alçak paylaşım. Bu iğrenç adamla ilgili bir şey yapacak mısın yoksa sarayın siyasetine uygun fetva vermekle mi meşgulsün gene?”