Samsun'da sulama göletinin vanasını açmak için indiği drenaj kuyusunda metan gazından zehirlenen 24 yaşındaki Enes Turan'ı ile onu kurtarmak isteyen Osman ve Sadi Turan isimli ağabeyleri yaşamını yitirdi. Gazdan etkilenen 2 itfaiye eri ise hastanede tedaviye alındı.

Samsun'da drenaj kuyusuna inen 3 kardeş metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Adatepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda 24 yaşındaki Enes Turan sulama göletinin vanasını açmak için drenaj kuyusuna indi.

Kuyudaki metan gazı sebebiyle zehirlenen Enes Turan ile onu kurtarmaya gelen ağabeyleri Osman ve Sadi Turan, zehirlenerek yaşamını yitirdi.

Kardeşlerden haber alamayan yakınları, durumu fark edip itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine gelen ekipler, kuyuya indiklerinde Turan kardeşlerin cansız bedenleriyle karşılaştı. Metan gazından zehirlendikleri belirlenen Enes, Osman ve Sadi kardeşlerin cenazeleri, ekiplerin çalışmasıyla kuyudan çıkarıldı.

Çalışmalar sırasında itfaiye erleri Adem Karaman ile Mustafa Ev de gazdan etkilendi. İki itfaiye eri, Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA