Samsun’da 29 yaşındaki Havva Cağcağ, sezaryenle doğum yaptıktan sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ersin Köksal, Cağcağ'ın koronavirüse karşı aşısız olduğunu söyledi.

Samsun'da genç kadın, doğum yaptıktan sonra koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Samsun'da gebeliğinin 36. haftasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde koronavirüs teşhisi konulan Cağcağ, sezaryenle doğum yaptıktan 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ersin Köksal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki Cağcağ’ın 14 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybettiğini belirtti.

Genç kadının sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiğini, bebeğini gördüğünü anlatan Köksal, bebeğin yapılan kontrollerinin ardından 2 Eylül'de taburcu edildiğini aktardı.

Köksal, "Hastamızı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Öğrendiğimiz bilgilere göre hastamız aşısını olmamıştı. Aşı hastalığa karşı elimizdeki en büyük silahlardan bir tanesi. Aşı zamanı gelen herkesin mutlaka olması gerekiyor. Özellikle gebe hastalarda da kadın doğum uzmanları ve Türk Jinekoloji Derneği 12. haftadan sonra aşı yapılmasını öneriyor” dedi.

“HERKESİN AŞI YAPTIRMASI GEREKİYOR”

Köksal, Covid-19'un kişileri nasıl etkileyeceğinin öngörülemediğini, genç hastaların da çok olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, “Bu nedenle elimizdeki silahımız aşıyı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Uzmanların önerdiği gibi aşı sırası gelen herkesin aşısını yaptırması gerekiyor” diye konuştu.

Solunum sorunları yaşayan genç kadının bebeği, 29 Ağustos'ta sezaryenle alınmış, sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getiren Cağcağ, doğum sonrası servise çıkarılmıştı. Havva Cağcağ, iki gün sonra solunum sorunu yaşaması üzerine yoğum bakıma alınmış ancak entübe olduktan sonra hayatını kaybetmişti.