Samsun’da SOL Partili kadınlardan İstanbul Sözleşmesi davasına çağrı

Samsun’da SOL Partili kadınlar, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı açılan davanın 7 Haziran’daki duruşması için çağrıda bulundu.

Süleymaniye Geçidi’nde buluşan kadınlar, davanın SOL Parti tarafından açıldığını ve duruşmasının 7 Haziran Salı günü saat 9.00’da Danıştay’da görüleceğini hatırlatarak, İstanbul Sözleşmesi’ne bir an önce geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Kadınlar adına Şafak Aydın tarafından okunan açıklamada şunlar kaydedildi.

“İstanbul Sözleşmesi, yıllar boyu ördüğümüz mücadeleler ile kazandığımız en temel yasal haklarımızın ifadesidir. Kadınlara yönelik şiddeti toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında ele alan ve insan hakkı ihlali olarak düzenleyen, kamusal ve ev içi şiddetle mücadeleyi öngören, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin devlet politikası haline getirilmesini zorunlu kılan bir sözleşmedir. İstanbul Sözleşmesi, kadınların şiddete karşı bütünlüklü bir yaklaşımla desteklenmesini ve yanı sıra şiddetin önlenebilirliğini vurgular.”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİMDİR”

İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin yaşam alanlarını hedef alan bir saldırı olduğunu dile getiren Şafak Aydın sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Milyonların artık sırtında istemediği iktidar köşeye sıkıştıkça saldırganlaşıyor. Kadınlardan korkuyorlar, yıllardır kadın katillerinin, istismarcıların, tecavüzcülerin önüne kuramadıkları, kurmadıkları barikatları kadınların önüne kuruyorlar. Ancak bizler hep söyledik yine söylüyoruz: İstanbul Sözleşmesi bizimdir, İstanbul sözleşmesi bütün kadınlarındır, vazgeçmiyoruz! Bütün kadınları yaşamlarımızı hedef alan bu saldırı karşısında İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.7 Haziran Salı Saat 9.00'da İstanbul Sözleşmesi'nin iptaline karşı SOL Parti'nin açtığı dava için Danıştay'dayız.”