Samsun’da 23 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasıyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Şu anda 21 yaralımız var. Bu yaralılarımızın hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur” dedi.

Samsun'da zincirleme trafik kazası: 23 araç birbirine girdi

Samsun'un Canik ilçesinde 23 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirmelere göre 21 kişi yaralandı.

Samsun Çevre Yolunda bir tırdan zemine akaryakıt sızması nedeniyle 23 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

İlk belirmelere göre zincirleme kazada 21 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı Arama ve Kurtarma ekipleri ile 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi.

Araçlarında sıkışan bazı yaralılar, itfaiye ve AFAD ekiplerince bulundukları yerden çıkarıldı. 112 Acil Servis ekiplerinde yaralılar çevredeki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı.

Samsun-Ordu yolu tamamen trafiğe kapatılırken İlkadım ilçesi Toybelen mevkisinde ise büyük araçların geçişine izin verilmiyor.

Hastane çıkışı açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Hepimize geçmiş olsun. Ankara-Ordu karayolumuzun Eğitim Araştırma Kavşağı’nın hemen yakınında 23 aracımızın karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi. Şu anda 21 yaralımız var. Hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur. Ayaktan tedavi edildiler. Taburcu edilenler var. Müşahedeyi bekleyenler var. Şu anda yol tamamen temizlendi. Trafiğe açıldı. Bir tehlikemiz kalmadı. Yaralılarımızın tamamına acil şifalar diliyorum. Sıkıntılı bir durumları yok. 23 tane aracın içinde çocuklarımız da vardı. Biraz önce çocuklarımızı da gördük. Hiçbir sıkıntı arz edecek durum yoktur” diye konuştu. (İHA, AA)