Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü, maaşında icra kesintisi yapılan personellere disiplin soruşturması açıp ceza verileceğini açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Hakverdi, "İktidarın borçla karşı karşıya kalan memuruna destek olması gerekirken bir de bunun üzerine tehdit göndermişler. Memuruna bundan dolayı disiplin soruşturması açacağı tehdidinde bulunmak hem gayri hukuki hem de gayri ahlakidir" dedi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde maaşında icra kesintisi yapılan personele ceza tehdidi: Kasten ödemiyorlar
Depophotos

Dilan ESEN

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde maaşında icra kesintisi olan personellerde iş yükü oluşturduğu ve mali sorumluluklarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle disiplin soruşturması açılacak. Müdürlük, kurumda görev yapan ve maaşında icra kesintisi olan personellere disiplin soruşturması açıp ceza vereceğini bildirdi.

Kurumun Müdür Vekili Barış Salcan imzalı ve 11 Mayıs tarihli yazıya göre Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nde yapılan müfettiş incelemesi sonucunda görev yapan çok sayıda personelin maaşlarında icra kesintisi tespit edildi.

Yazıda, "Bu durumun görev yapan personel üzerinde gereksiz bir iş yükü oluşturmasının yanı sıra disiplin açısından da sorumluluk doğurması, bu personellerle ilgili olarak 657 sayılı Devlet Meurları Kanununun 125 maddesinin B fıkrasının (k) bendi uyarınca ‘borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak’ fiilinin kınama cezası, ayrıca ihtar cezası gerektirir bir suç olması nedeniye mali sorumluluklarını kasten yerine getirmeyerek bu durumu alışkanlık haline getiren personel bulunması halinde Müdürlüğümüze İcra Müdürlüklerinden gelen maaş haciz yazılarına istinaden söz konusu personeller hakkında gerekli disiplin işlemlerinin uygulanacağının birimimizde görev yapan tüm personeller eimza karşılığı duyurulması ve sonucunun Personel ve Eğitim Şube Müdürlüğüne bildirilmesinini önemle rica ederim” denildi.

Yazının devamında ise ‘mali sorumluluklarını yerine getirmeyerek bu durumu alışkanlık haline getiren’ personel bulunması halinde disiplin cezası verileceği belirtildi.

DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLUYORLAR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, sözkonusu yazıya tepki gösterdi. Turizm Bakanlığı’nın icra yazışmalarından bezdiğini söyleyen Hakverdi, şunları ifade etti:

"Yazıda diyor ki borcunu bilerek isteyerek ödemeyen memurlar tespit edilecek, disiplin soruşturması başlatacak. Sanırım Turizm Bakanlığı öyle yazışmalarla uğraşıyor ki bu yazışmalardan bezmiş artık memurlarına toplu bir yazı göndermiş. Bundan sonra tarafınıza icra yazısı gelirse hakkınızda disiplin soruşturması yapacağız diyorlar. Bu ülkede 24 milyon icra dosyası var. Vatandaş, memur borçlu. Bir de devlet idarecilere diyor ki icra gelirse bir soruşturma da biz yaparız. İktidarın borçla karşı karşıya kalan memuruna destek olması gerekirken bir de bunun üzerine tehdit göndermişler. Memuruna bundan dolayı disiplin soruşturması açacağı tehdidinde bulunmak hem gayri hukuki hem de gayri ahlakidir."

samsun-devlet-opera-ve-balesi-nde-maasinda-icra-kesintisi-yapilan-personele-ceza-tehdidi-1020074-1.