Samsun Valisi Osman Kaymak, koronavirüs salgınında kentteki güncel durumu paylaştı. Kaymak, entübe 3, yoğun bakımda ise 6 hastanın olduğunu ve son dönemde vaka sayılarının 5-6 civarında devam ettiğini bildirdi

Samsun Valisi Kaymak, koronavirüs salgınında kentteki son durumu açıkladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) “Üniversite Danışma Kurulu Toplantısı”nın sekizincisi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle online (çevrim içi) olarak gerçekleşti.

Toplantıda güncel korona rakamları hakkında bilgi veren Vali Osman Kaymak, Samsun'daki korona vakalarının çoğunluğunun İstanbul’dan gelenlerden kaynaklandığını, şu anda da hastanelerde 3 entübe ve 6 kadar da yoğun bakımda olan hasta bulunduğunu açıkladı.

Online toplantıya; Samsun Valisi Kaymak'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç başta olmak üzere Üniversite Danışma Kurulu üyeleri ile Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Samsun Millî Eğitim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Tarım ve Orman İl Müdürleri de katıldı.

'YOĞUN BAKIMDA 6, ENTÜBE HALDE 3 HASTAMIZ VAR'

Vakaların iyileşme oranının yüzde 80-90 aralığında olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Salgın boyunca şehrimizdeki kurumlar güçlü yapılarıyla, yanı sıra da gerek filyasyon ekipleri gerekse de diğer çalışmalarla çok uyumlu bir süreç yakaladılar. Dolayısıyla bu dayanışma ve koordinasyonun çok faydasını gördük. Tabii ilimizde vakalar görüldü ve bu vakaların çoğunluğu İstanbul’dan gelen vatandaşlarımızdan kaynaklandı. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu vakaların seyrinde yoğun bakım ve entübe sayıları 5 ila 10 arasında çok düşük oranda kaldı. Şu anda da hastanelerimizde 3 entübe, 6 kadar da yoğun bakımda olan hastamız var. Son dönemde vaka sayıları 5-6 civarında devam ediyor, tam sıfırlayamadık. Bunlar da münferit yerlerden çıktı” diye konuştu.

samsun-valisi-kaymak-koronavirus-salgininda-kentteki-guncel-durumu-acikladi-741714-1.
Samsun Valisi Osman Kaymak​


REHAVET UYARISI

Vali Kaymak yurttaşların Covid-19 salgını karşısında maske, sosyal mesafe ve hijyenden taviz vermeden ve rehavete kapılmadan “yeni normal” olarak adlandırılan bu dönemde temkinli davranmayı sürdürmeleri geektiğini söyledi.

PANDEMİ RAPORU HAZIRLANACAK

Vali Kaymak konuşmasının son bölümünde “Pandeminin Türkiye ve Samsun’a Ekonomik ve Sosyal Etkileri ve Pandemi Sonrası Yapılacaklar Neler Olmalıdır?” başlığıyla bir rapor hazırlama çalışması içinde olduklarını ve bu rapora Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) ve OMÜ’den uzman ve akademisyenlerin katkısı olacağını söyledi.

İHA