Türkiye’deki kız çocuklarının eğitiminde kullanılması amacıyla San Francisco Türk Festivali'nde düzenlenen bağış kampanyasında, çocuklar için önemli bir miktarda bağış toplandı.

San Francisco'da Türkiye’deki kız çocuklarının eğitimi için önemli miktarda bağış toplandı

Haber Merkezi

ABD’de, 1. gerçekleştirilen San Francisco Türk Festivali çerçevesinde, San Francisco merkezli, ‘Türk Eğitim Vakfı’nın (Turkish Educational Foundation) Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) fonu için bağış kampanyası düzenlendi. Kampanyada Türkiye’deki kız çocuklarının eğitiminde kullanılması amacıyla önemli miktarda yardım toplandı.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da kutlandığı festivalde ziyaretçiler, Türkiye yemeklerini tattı; Nakarat, Metanastys Present: Balkan Kerfuffle, Alaturca Connection, 4artı1, Nicole Maria ve Selin Özçolak da müzikleriyle festivale destek verdi.

san-francisco-da-turkiye-deki-kiz-cocuklarinin-egitimi-icin-onemli-miktarda-bagis-toplandi-1020568-1.

Festivalin ve kampanyanın organizatörü Nurdan Civi, 2018 yılından bu yana müzik grubu Alaturca Connection ile "Geleceğe Şarkılar" adı altında düzenlediği kampanya ile ÇYDD'ye kız çocuklarının eğitimi için destekte bulunuyor.

Festival Organizatörü Nurdan Civi, festivalin amacını şu sözlerle anlattı: "15 Mayıs’ta Silikon Vadisi-San Francisco bölgesinin ilk Türk Festivali gerçekleştirildi. Bu etkinlikteki amaç, Amerikan toplumuna Türk kültürünü tanıtmak, müzik çevresinde kültürleri bir araya getirmek, farklılıkları kutlamak olduğu kadar, Türkiye’deki kız çocuklarının eğitimine de dikkat çekmekti. Festivalin geliri, ÇYDD'ye kız çocuklarının eğitimi için gönderildi. Biletlerinin kısa zamanda tükendiği ve Amerikalıların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, 300'den fazla misafirin katılımıyla oldukça başarılı geçti. ABD genelinde Türk dernekleri de bir araya gelip destek verdi. Bir sonraki festivalin 13 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.