San Marino, 50 avro karşılığında Rusya'nın koronavirüse karşı geliştirdiği Sputnik V aşısını turistlere uygulayacak. Dışişleri Bakanı Luca Beccari, uygulamanın San Marino’ya daha önce yaşanmayan bir turizm fırsatı sunma imkanı sağlayacağını belirtti.

San Marino, turistlere 50 avroya Sputnik V aşısını uygulayacak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kuzey İtalya’da bağımsız bir mikro devlet olan San Marino, turistlere 50 avro karşılığında Rus Sputnik aşısı uygulayacağını duyurdu.
Local’ın haberine göre, Sağlık Bakanı Roberto Ciavatta yaptığı bir basın açıklamasında, 61 dolara denk gelen harcın aşının iki dozunu da kapsadığını belirtti.

Aşı, ülkede bir otelden en az üç gece rezervasyon yaparak ikinci doz için üç veya dört hafta içinde ülkeye yeniden dönen herkese yapılabilecek.

Dışişleri Bakanı Luca Beccari, 17 Mayıs günü başlayacak programın San Marino’ya “daha önce hiçbirimizin yaşamadığı bir turizm fırsatı sunma imkanı sağlayacağını” belirtti.

Rus aşısı henüz Avrupa Birliği makamları tarafından yetkilendirilmedi, ancak San Marino bloğun üyesi olmadığı için Mart ayının başlarından beri bu aşıyı ülkesinde uyguluyor.