Sanat Meclisi: Levent Üzümcü’nün suçu nedir?

Sanatçı Levent Üzümcü’nün Şehir Tiyatroları’ndan ihraç edilmesine bir tepki de Sanat Meclisi’nden geldi. Sanat Meclisi yazılı bir açıklama yayımlayarak Levent Üzümcü'nün görevine geri alınmasını talep etti. Açıklamada Üzümcü’nün 20 yıl emek verdiği kurumdan atılmasının kabul edilebilecek bir durum olmadığı ve kendisiyle dayanışma içinde olduklarına vurgu yapıldı. “Öfkeliyiz” denilen açıklamada “AKP’nin tüm kurumlara çöreklenen kadroları adeta tüm ülke halkını hedefine koymuş durumdadır. Yirmi yıldır İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görevini başarıyla yapan Levent Üzümcü’nün suçu nedir?” diye soruldu.

'KARAR GERİ ALINSIN'
Öte yandan Tiyatro Eleştirmenleri Birliği de yazılı bir açıklama yayımlayarak ihraç kararını kınadı. Levent Üzümcü’nün Gezi Direnişi’ne verdiği desteğin görevine son verilme nedenleri arasında yer almasına da tepki gösterilen açıklamada “Kentinde olup bitenlerle ilgilenen sorumluluk hisseden her birey gibi Üzümcü’nün bir kurumun memuru olmanın ötesinde anayasal hakkını kullanarak vatandaşlık bilinciyle hareket etmiş ve gerçek sanatçı duruşu sergilemiştir” denildi. Açıklamada “Sanatçının temel ihtiyacı olan yaratıcı ve eleştirel düşünme eylemine zincir vuran bu kararın derhal geri alınmasını öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Üst Disiplin Kurulu’ndan talep ediyoruz” ifadelerine de yer verildi.

'YÜREĞİMİZ SENİNLE'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatrocu Levent Üzümcü ile telefonda görüşerek, desteklerini iletti. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, görüşme sırasında Üzümcü’ye desteklerini iletip “Yüreğimiz ve gönlümüz sizinle” dediği belirtildi.