Sanat ve spor, Mesleki ve Teknik Eğitim’e devredildi

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, 156 güzel sanatlar ve spor lisesi Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne devredildi. Bakanlık, devir işlemini 2023 Vizyon Belgesi’ne dayandırdı. Eğitim uzmanlarının yıllardır dile getirdiği, “Müzik, spor ve güzel sanatlar için ayrı genel müdürlük kurulsun” önerisine karşın hayata geçirilen bu uygulama tepkilere yol açtı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Öğrencilerimize vaat edilen, paran kadar eğitim ve patronlar için ucuz iş gücüdür” dedi. Aydoğan, “Üniversite bitirmenin çok da gerekli olmadığı, sertifika üzerinden de meslek sahibi olunabileceği vurgulanıyor” diye konuştu.

Değişen hiçbir şey yok
Aydoğan, Bakanlığın 100 günlük faaliyet raporunun içeriğinin de sektör ve rekabet gibi kavramlarla iç içe geçtiğini belirterek, sanat ve spor liselerinin devriyle ilgili şunları söyledi:

“Ülkenin en tehlikeli kesimleri üniversite mezunları diyen gerici anlayışın dili yaşatılmaya çalışılıyor. Çoktan iflas eden eğitim politikalarında yapılan oynamalarla ‘değişim’ görüntüsü verilmeye çalışılıyor ama dünden bugüne değişen hiçbir şey yok. Sanat ve spor okullarının Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü bünyesine alınması da bunu gösteriyor.”