Akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden oyuncu, yazar ve ressam Civan Canova Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Sanatçı Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı
Fotoğraf: AA

Tedavi gördüğü hastaneDE 20 Ağustos'ta hayatını kaybeden oyuncu, yazar ve ressam Ahmet Civan Canova son yolculuğuna uğurlandı.

Zincirlikuyu Camisi'nde öğle vaktini müteakip kılınan cenaze namazına, usta oyuncunun ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.

Canova'nın ailesi, Türk bayrağına sarılı tabutun başında, taziyeleri kabul etti.

HAKAN VANLI: ONUNLA KONUŞMAK İÇİN CAN ATARDIK

Oyuncu Hakan Vanlı, burada yaptığı açıklamada, Canova'yı en son haziran ayında gördüğünü belirterek, "Benim hayatımda çok büyük yeri olan, yer edinmiş bir insandı. O kadar büyülü bir insandı ki. Sizin tasanızı, derdinizi sünger gibi çeken, sizi böyle rahatlatan biriydi. Onunla konuşmak için can atardık" dedi.

sanatci-civan-canova-son-yolculuguna-ugurlandi-1055553-1.

TUNA ARMAN: ÇOK YÖNLÜ BİR İNSANDI

Oyuncu Tuna Arman da uzun yıllar devam eden "Çiçek Taksi" adlı dizide beraber rol aldıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Gerçekten melek gibi bir insanı kaybettik. Çok yönlü bir insandı. Doğaya, hayvana, insana saygılı, seven, sevgi dolu bir insandı. Türk halkının başı sağ olsun. Çünkü herkesin evine giren ve çok sevilen bir sanatçıydı. Çok yönlü iyi bir insandı. Herkese başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm."

Devlet Tiyatroları Başdramaturgu Canan Kırımsoy ise Canova'nın oyunculuğunun yanı sıra önemli bir tiyatro yazarı olduğuna işaret ederek, bazı oyunlarının İstanbul Devlet Tiyatrosunda 5 sezon oynadığını dile getirdi.

sanatci-civan-canova-son-yolculuguna-ugurlandi-1055555-1.

Kırımsoy, Canova'nın yaptığı işlere işaret ederek, "Böyle bir kişinin içimizden çıkması, değerlerimizi taşıması Türkiye'nin kazancıdır. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Canova'nın cenazesi kılınan namazın ve edilen duaların ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CİVAN CANOVA KİMDİR?

1955 yılında Ankara'da doğdu. İlkokul yıllarında Ankara Radyosu'nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati’nde küçük roller aldı.

1973 yılında Ankara Koleji'nden mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney'in Arkadaş filminde oyunculuğa başladı.

Yazarlığa ilk kez, 1989 yılında Kör Buluşma isimli bir film senaryosu yazarak başladı. Bu senaryo Kültür Bakanlığı'nın açtığı senaryo yazma yarışmasında ilk ona girdi.

1994’te ilk oyunu Kıyamet Sularında'yı yazdı. Bu oyunu Kenan Işık tarafından sahnelendi; İsmet Küntay En İyi Yazar Ödülü’ne ve Avni Dilligil En İyi Tiyatro Yazarı Ödülü'ne değer görüldü.

1996 yılında Bizim Aile dizisinin senaryosunu yazdı ve dizide Ataç karakterini canlandırdı.

2006 yılında Eve Dönüş filmindeki işkenceci polis rolü ile Altın Portakal En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü, 2011 yılında Ölüleri Gömün oyunundaki rolü ile Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü'nü kazandı.

AA-DHA