Sanatçı Haluk Levent'ten işten çıkarılan Makro Market işçilerine destek

Samsun’da da 22 mağazası bulunan Makro Market'in Taze Gıda’ya devredilmesi sonrasında işten atılan ve kıdem tazminatları ödenmeyen yaklaşık 380 işçi, gasp edilen hakları için 100 günü aşkın süredir mücadele ediyor. Şarkıcı Haluk Levent, sosyal medya hesabından, İstanbul'da gerçekleştireceği konserinin gelirlerini, işçilere dağıtacağını açıkladı.

Haluk Levent sosyal medya hesabından yaptığı payşamında, "Az önce yetkililerle görüştüm. 28 Kasım 2018 tarihinde Moda Kayıkhane konser geliri tümden Samsun'daki marketin işçilerine dağıtılacak. Sorunları çözer mi? Çözmez. Amaç onların mücadelesinin yanında olduğumuzu göstermek. Bu işin sağı-solu yok işçi ülkenin temel direğidir" dedi.

GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANIP DESTEK VERDİ

Öte yandan Haluk Levent, işçilerin mücadeleleri kapsamında dün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği eylemlerine de cep telefonu üzerinden görüntülü bağlanıp, kendilerine destek mesajlarını iletti. Görüşme sonrası işçi grubu, Levent’e ait bir şarkıyı seslendirerek, desteklerinden ötürü kendisine teşekkür etti.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

Bu arada, daha önce tazminatlarını almak için birçok eylem gerçekleştiren işçilerin mücadelesi, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu tarafından, TBMM gündemine de taşınmıştı.