Son olarak 'Bizim Hikaye' isimli dizide rol alan ve Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde Bas Bariton solist sanatçı olarak görev yapan Kıvanç Uğraşbul hayatını kaybetti.

Sanatçı Kıvanç Uğraşbul hayatını kaybetti

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Bas Bariton solist sanatçı olarak görev yapan Kıvanç Uğraşbul önceki gece kalp rahatsızlığından dolayı Mersin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Uğraşbul, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

Oyuncu Reha Özcan, yakın arkadaşı Kıvanç Uğraşbul’un ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan duyurdu.

Özcan, “En son Bizim Hikaye dizisinde birlikte oynadığım, MSÜ Opera Bölümü mezunu Mersin Operası’nda yıllarca görev yapan Kıvanç Uğraşbul’u kaybetmiş olduğumuzu öğrenmenin üzüntüsü içindeyim. Yattığı yer incitmesin…” ifadelerini kullandı.

KIVANÇ UĞRAŞBUL KİMDİR?

Kıvanç Uğraşbul, 1967’de İstanbul’da doğdu. 1985 yılında M.S.Ü İstanbul Devlet Konservatuvarına girdi ve Prof Mesut İktu ile Opera Anasanat dalı bölümünde Şan eğitimine başladı. Genç sanatçı, öğrencilik yıllarında Devlet Tiyatroları’nda görev aldı.

Burada, Aziz Nesin,Timur Selçuk,Tuncer Necmioğlu,Kenan Işık gibi ustalar ile çalıştı. Eğitimini tamamladıktan sonra 1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde Bas Bariton solist sanatçı olarak göreve başladı.

Yurtiçi ve yurtdışında birçok konserler veren sanatçı, 2007 yılında İtalya’nın Pescara şehrinde Türkiye, Yunanistan ve Hırvatistan’ın katıldığı Akdeniz Oyunları platformunda olimpiyatların Mersin’de yapılması için Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etti. Sanatçının oynadığı eserlerden ve rollerden bazıları şunlardır : Don Giovanni (Don giovanni), Tosca (Scarpia), Cavalleria Rusticana (Alfio), Gianni Schicchi (Gianni Schicchi), Arşın Mal Alan (Sultan Bey), Sevil Berberi (Bartolo), IV.Murat (IV.Murat), Aşk İksiri (Dulcamara), Dudaktan Kalbe (Rasih), İstanbulname (Eğrikapılı Ali).