PowerTürk tarafından düzenlenen Müzik Ödülleri'nde "en güçlü cover şarkı" ödülünün sahibi olan Melek Mosso, "Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum" diye konuştu.

Deniz SARI

Sanatçı Melek Mosso, dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni’nde ‘Yıllar Affetmez’ isimli şarkıyla ‘En Güçlü Cover Şarkı Ödülü’nü aldı.

Ödülünü katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan ettiğini ifade eden Mosso, salondan uzun süre alkış aldı. Müzisyenin konuşması sosyal medyada da gündem oldu.

Melek Mosso, şunları söyledi:

“Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.

“SESİMİZ HİÇBİR ZAMAN KISILAMAYACAK”

Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”

Mosso törenin ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Heyecandan kendimi tam ifade edemesem de beni bilen bilir. Bu ödülü başta Bergen olmak üzere bütün katledilen kız kardeşlerim için alıyorum. Katillerin iyi hal almadığı, hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun” ifadelerini kullandı.