Saldırıya uğrayan sanatçı Orhan Aydın, “Bu saldırının gazetecilere yapılan saldırıların susturma politikasının devamı olduğunu düşünüyorum. Teslim olmayacağız” dedi

Sanatçı Orhan Aydın’a saldırı

Işıl ÇALIŞKAN

Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) pazar günü gerçekleştirilen Kartal mitinginin ardından parti üyesi olan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın saldırıya uğradı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Aydın’ın elmacık kemiğinde iki çatlak tespit edildi.

TKP, parti üyesi sanatçı Orhan Aydın'a miting günü bir kafede saldırı gerçekleştiğini duyurdu.

Partinin açıklamasında, "Miting günü Kartal’da üyemiz Orhan Aydın’a bir kafede yapılan kalleşçe saldırının hesabını soracağız. Yoldaşımızın sağlık durumu iyi ve konuyla ilgili hukuki süreç başlatıldı. Gericilere asla boyun eğmeyeceğiz!" denildi.

BirGün’e konuşan Orhan Aydın, olay anını ve sonrasını şöyle anlattı: “Miting başladıktan 10 dakika sonra tuvalete gitmek istedim. Her yer polis kaynıyordu. 1 metrelik bir alanda arkamdan saldırdılar. Gece polisler bütün kayıtları izletti. Yüzü maskeli başı kasketli iriyarı bir faşistti ekrandaki. Miting alanının çevresini dolaşmış, belli ki beni takip etmiş. Olaydan sonra apar topar bölgeyi terk etmiş. Polise sorarsanız tanıyı yaptıklarını ve muhakkak bulacaklarını söylüyorlar.”

Saldırının Diyanet’le ilgili yaptığı Twitter paylaşımlarıyla ilgili olduğunu düşündüğünü aktaran sanatçı, “Ben bunun gazetecilere yapılan saldırıların bir devamı yani susturma politikası olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta Diyanet’le ilgili paylaşımlardan sonra Yeni Akit beni hedef göstermişti. Bu hedef doğrultusunda gerçekleştiğini düşünüyorum. Adaletin olmadığı yerde meydanı boş gören çeteler, eli kanlı mafyalar bizim teslim olacağımızı sanıyorlar, yanılıyorlar” şeklinde konuştu.

Saldırıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan maruz kaldığı saldırıya sosyal medya hesabından da tepki gösteren Aydın, "Adaletin olmadığı yerde meydan çetelere, mafya bozuntularına, eli kanlı faşist katillere kalır. Gazetecilere yapılan saldırılardan sonra dün bana Kartal'da yapılan alçaklık tam da budur. Susup teslim olacağımızı bu zorbalığa boyun eğeceğimizi düşünenler yanılıyorlar" dedi.