Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Levent Üzümcü ve Rutkay Aziz gibi isimlerin yer aldığı Sanatçılar Girişimi, Gezi Davası’ndaki cezaları kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Gezi konusunda verilen karar hukukun, adaletin değil, intikam ve nefretin ürünüdür” denildi.

Sanatçılar Girişimi’nden Gezi cezalarına tepki: İntikam ve nefretin ürünüdür

Sanatçılar Girişimi, Gezi Davası’ndaki hukuksuz cezaları kınadı.

Aralarında Genco Erkal, Ataol Behramoğlu, Edip Akbayram, Levent Üzümcü, ve Rutkay Aziz gibi isimlerin bulunduğu Girişim, alınan kararın hukukun değil, nefretin ürünü olduğunu belirtti.

Kararın kabul edilemez olduğunu ve kamu vicdanını yaraladığını vurgulayan Sanatçılar Girişimi, “Gezi hareketini her koşulda desteklemeyi sürdüreceğimizi ülkemizde ve bütün dünyada herkese duyuruyoruz” dedi.

Sanatçılar Girişimi’nin açıklaması şu şekilde:

“YOK HÜKMÜNDEKİ İNTİKAM KARARLARINI REDDEDİYORUZ”

Gezi konusunda verilen karar hukukun, adaletin değil, intikam ve nefretin ürünüdür.

Asla kabul edilemez, edilmeyecektir.

Kamu vicdanı, sağ duyu, ağır yara almıştır.

Ellerinde iktidar sopası taşıyanlar, toplumları zulümle , nefretle, yıldırarak yöneteceklerini sananlar, bütün zamanlarda, bütün ülkelerde yanıldıklarını acı biçimde görmüşlerdir.

Yok hükmündeki intikam kararlarını reddediyor, evrensel önemde bir sivil direniş örneği olan Gezi hareketini her koşulda desteklemeyi sürdüreceğimizi ülkemizde ve bütün dünyada herkese duyuruyoruz.

Ataol Behramoğlu

Orhan Aydın

Bedri Baykam

Edip Akbayram

Levent Üzümcü

Rutkay Aziz

Nejat Yavaşoğulları

Nihat Behram

Yusuf Taktak

Sadık Gürbüz

Genco Erkal

Sali Turan

Tuğrul Keskin

Ve Sanatçılar Girişimi’nin destekçisi olan yüzlerce sanatçı adına

SANATÇILAR GİRİŞİMİ