Sanatçılar, güzel bir gelecek için sandığa koştu
Oyuncu Nejat İşler oyunu Bodrum’da kullandı. (Fotoğraf: DHA)

Kültür Sanat Servisi

Türkiye, Cumhuriyet'in 100’üncü yılında, 13. Cumhurbaşkanı'nı belirlemek için bir kez daha sandık başına gitti. 21 yıllık AKP iktidarı döneminde baskılarla, cezalarla, yasaklarla karşı karşıya kalan sanatçılar da yaşanılır güzel bir Türkiye’de özgür sanat için oylarını kullandı. Sanatçılar oy kullandıkları anın fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Sezen Aksu: Oyunu kullanmak üzere 08.30 sıralarında Beykoz’da bulunan Sedat Simavi Ortaokulu’na geldi. Oy kullandıktan sonra mührü elinde unutan Aksu, görevlinin uyarısıyla teslim etti. “Hiçbir şey söylemeyeceğim" diyerek oy kullandığı sınıftan çıkan Aksu, kimliğini ve seçmen kağıdını almayı unuttu. Bu sırada bir görevli sınıftan çıktığı sırada Aksu’ya kimliğini ve seçmen kağıdını teslim etti. Sanatçı oy kullanmak için okula gelen hayranlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Ata Demirer: ÇanakkaleBozcaada’daki Halk Eğitim Salonu’nda 1004 nolu sandıkta oyunu kullandı.

Cem Yılmaz: Oyunu kullanmak için TSYD İstanbul Topkapı Üniversitesi'ne geldi. Sabah saat 08.30 sıralarında okula gelen Yılmaz, 1226 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanımı öncesinde sandık görevlileri ile ünlü komedyen arasında renkli diyaloglar yaşandı. Oyunu kullanan ünlü komedyen, sandık görevlilerine 'kolay gelsin' dileklerinde bulundu. Basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Yılmaz, oy kullanmaya gelen vatandaşlarla fotoğraf çekildi. O esnada Cem Yılmaz’ın gençlerden ‘100 TL para’ istemesi gülüşmelere neden oldu.

Erdal Erzincan: Sandık başında çekilen fotoğrafıyla birlikte “Güzel bir Türkiye hayali için belki de sadece senin oyuna ihtiyaç var” mesajını paylaştı. 

Burcu Kara: Twitter paylaşımında, "Geleceğimiz aydınlık olsun, sonuç hayırlı, uğurlu olsun inşallah. Bir olalım, beraber olalım, barış ve huzur içinde olalım. Sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz” ifadelerini kullandı. 

Demet Evgar: Sandık başında oy kullanırken çekildiği fotoğrafla birlikte, “Gelecek güzel günlerimiz için” mesajını paylaştı.