CHP’nin seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 6 Mayıs’ta, “Artık sanatçılar konuşacak” çağrısına destek veren çok sayıda ünlü sandık başına gitti. Çok sayıda sanatçı sandık başında çekilen fotoğraflarını sosyal medyada “Oy ver” ifadesiyle paylaşırken, Cem Yılmaz, Sezen Aksu ve Demet Akbağ gibi sanatçıların sandık başı diyalogları eğlenceli karelere sebep oldu. İşte bazı ünlü sanatçıların sandık başındaki […]

Sanatçılar sandık başındaydı

CHP’nin seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 6 Mayıs’ta, “Artık sanatçılar konuşacak” çağrısına destek veren çok sayıda ünlü sandık başına gitti. Çok sayıda sanatçı sandık başında çekilen fotoğraflarını sosyal medyada “Oy ver” ifadesiyle paylaşırken, Cem Yılmaz, Sezen Aksu ve Demet Akbağ gibi sanatçıların sandık başı diyalogları eğlenceli karelere sebep oldu.

İşte bazı ünlü sanatçıların sandık başındaki diyalogları:

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, oyunu Beşiktaş Lütfi Banat İlkokulu’nda kullandı. Yılmaz’ın oyunu kullandıktan sonra zarfıyla beraber kapıya yönelerek “Hadi eyvallah” demesi sandık görevlilerini kahkahaya boğdu. Oyunu kullanan ünlü komedyen, basın mensuplarının sorularına “Vatandaşlık görevimi yerine getirmem çok normal değil mi” diyerek yanıt verdi.

Aynı okulda oy kullanan bir diğer isim de Ozan Güven oldu. Güven, “Umarım artık bu seçim herkes için adil, hakkaniyetli ve herkesin içine sinen bir seçim olur. Dolayısıyla biz de böyle her ay seçim sandığına gidip oy vermek durumunda kalmayız” ifadelerini kullandı.

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın da oyunu Beşiktaş’ta kullandı. Eşi Betül Cüreklibatır ile oy kullanmaya gelen Cüneyt Arkın oy kullandıktan sonra, “Türkiye’nin huzura, refaha, kardeşliğe, dostluğa, beraberliğe ihtiyacı var. Sanıyorum bu dostluk, beraberlik, omuz omuza, el ele gidişin birinci aşaması oy vermek. Biz de görevimizi yaptık” dedi.

Oyuncu Demet Akbağ da oyunu Beşiktaş’ta kullandı. “Doğru basmak istiyorum, içeride prova yapabiliyor muyuz?” diye soran Akbağ, “Sık sık kullanıyoruz. Hayırlısı olsun, teşekkür ederim” diyerek okuldan ayrıldı.

Müzisyen Sezen Aksu, oyunu Beykoz’da kullandı. Mührü oy pusulasında biraz taşan Minik Serçe, sandık görevlilerine “Başıma bir iş gelmeyecek değil mi?” diye sordu. Görevliler de “Diğer partiye sıçramadıysa bir şey olmaz” dedi. Oy atma işleminin öncesinde hayranlarıyla fotoğraf çektiren Aksu oy kullanma işlemi için sandığa gitti. Zarfı sandığa atacağı sırada kendisine “Poz verir misiniz?” diyen basın mensuplarına Aksu, esprili bir şekilde, “Poz veremem, bıraktım o işleri” dedi.

Gülben Ergen ise Instagram’da oy kullanırken çekilen fotoğrafını, “İstanbul’umuz için vatandaşlık görevimi yaptım. Kadınlarımız cıvıl cıvıldı… Sandık başında görevlilerimiz güler yüzlü, hevesli ve umut dolulardı. Sonuç ne olursa olsun, hoşgörü ve medeniyet kazansın” ifadeleriyle paylaştı.

Yazar Buket Uzuner ise sandık başından bir fotoğraf paylaşarak, “Oy vermeye yetiştim. İstanbul’umuz’a ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Ünlü oyuncu Hülya Avşar, kızı Zehra Çilingiroğlu ile birlikte Sarıyer’de oyunu kullandı. Hülya Avşar, gazetecilerin seçimi nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine, “Seneye ben adaylığımı koyacağım. Baksanıza hangisinin bu kadar seveni var” dedi.

Genç müzisyen Kalben, #oyver etiketiyle paylaştığı paylaşımında “Her bireyin Anadolu örgüsünün parçası olduğu; ırk, renk, din, dil, cinsiyet, cinsiyet kimliği diye ayrımcılığın kalmadığı; inşaat yerine kuş ve çocuk sesleriyle dolan; halkların dost yaşadığı; festivali, kültür olayları milyar olan bir ülkede yaşamak ümidiyle” dileklerinde bulundu.

Bir diğer müzisyen Aslı Gökyokuş ise, sandık başındaki fotoğrafıyla yaptığı paylaşımın altına, “Güldüğüme bakmayın aslında 3 ay sonra tekrar oy vermek zorunda bırakıldığımız, seçimlerimiz yok sayıldığı için kızgınım! Her şeyin çok güzel olacağı, olması gerektiği inancıyla gülüyorum” yazdı.