Sanatçılar da şarkılar ve bayraklarla 1 Mayıs alanındaydı.Maltepe’de hep birlikte halaylar çekildi, şiirler okundu

Sanatçılar şarkılarla şiirlerle meydanlarda

Sanatçılar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü coşkuyla meydanlarda kutladı. 1 Mayıs’ta sahnelerde, setlerde değil, meydanlarda olan oyuncular, şarkılarla, bayraklarla Maltepe’deydi. Aralarında, Tilbe Saran, Selen Öztürk, Deniz Atam, Sermet Yeşil, Serkan Genç, Serdal Genç, Emine Umar, Betül Arım ve yüz binlerce işçi, emekçi taleplerini kitlesel şekilde Maltepe miting alanında dile getirdi. Usta oyuncu Genco Erkal da Maltepe Miting alanında sahnedeydi. Erkal, sahnede “Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ” şiiri okudu.

Sendikalar, Maltepe’deydi
Sinema Emekçileri Sendikası (Sine-Sen), Oyuncular Sendikası ve Sinema Televizyon Sendikası üyeleri tüm gün boyunca Maltepe miting alanındaydı. Sendika üyeleri şarkılar söyledi, halaylar çekti, şiirler okudu. Dayanışma kamera önünde ve arkasındaki tüm emekçileri bir araya getirdi.

“Kaybedecek neyimiz var”
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nünde bazı sanatçılar da dayanışmaya sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarla katıldılar. İşte sanatçıların 1 mayıs mesajları:

Birce Akalay: Kapitalizmin bir türlü tüketemediği dünyada, kendine araç olarak kullandığı, hiçbir sermayenin geri dönüşünden değil sadece emeğinin karşılığından o da çoğunlukla adil olmayan şartlarda, kıt kanaat geçinen proleter kardeşlerim, arkadaşlarım, dostlarım; Bu gün siz olmasanız dünya değişir. Öncelikle kendi bayramlarında dahi bugün sette çalışan ekip arkadaşlarım, devamında bu sektörün acımasız koşullarından nasibini alan tüm set çalışanları ve meslektaşlarım olmak üzere, tüm işçi ve emekçilerin bayramı kutlu olsun!

Gerektiği takdirde, “Zincirlerimizden başka kaybedecek neyimiz var” dedi.

Fazıl Say: İşçi ve emekçinin bayramı kutlu olsun. Eşitlik ve barış içinde bir dünya olsun.

Ahmet Ümit: Yaşasın dünya emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele günü. Yaşasın insanlığın savaşsız, sömürüsüz, onurlu bir yaşam özlemi. Günaydın umuda, günaydın arayışa, günaydın direnen insana...

Sarp Akkaya: Bütün işçi ve emekçilerin bayramı kutlu olsun.

Macit Koper: Günlerin bugün getirdiği baskı, zulüm ve kandır.. Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez... Bizlerin ellerindedir gelen ışıklı günler... 1 Mayıs Kutlu Olsun...

Nebil Özgentürk: 1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramı... Emek en yüce değer... Emeğini hakkıyla kazananlara selam.. Yaşasın 1 Mayıs.

Tülay Günal: “İnanın Çocuklar. Güzel günler göreceğiz.”