Söz ve müziği Özcan Şenver ait olan ve aranjörlüğünü Kerem Ulaş Dönmez tarafından yapılan, çok sayıda sanatçının seslendirdiği ‘Müzik Susmaz’  isimli parça yaşamını yitiren müzisyenlere ithaf edildi.

Sanatçılar, yaşamını yitiren müzisyenler için seslendirdi: "Müzik Susmaz"

Sanatçılar Hüseyin Turan, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Özcan Şenver, Hilmi Yarayıcı, Karoft, Hakan Çağlar, Egemen Yılmaz, Zeda, Ayla Yılmaz ve Tuğçe Elmas’ın yer aldığı çalışma ile müzisyenlerin sorunları yine sanat yoluyla duyuruldu.

Sanatçılar tarafından yapılan basın açıklamasında,"Türkiye’nin Aydın ve sanatçıları olarak Müzisyenlerin sessiz çığlığına ses olabilmek adına buradayız" ifadelerine yer verildi.

2020 Mart ayından itibaren çalışamayan, ekonomik ve psikolojik yıkım nedeniyle mağdur olan yüz binlerce müzik emekçisinin olduğu hatırlatılan açıklamada, “Pandemi dolayısıyla işsiz bırakılan müzisyenler hayatlarını devam ettiremeyecek noktaya geldiler.Tüm çalışma alanları ortadan kaldırılmasına karşın neredeyse hiçbir destekten de yararlanamadılar. Ve Müzisyenlerin yalnız kaldığı bu dönemde, 103 müzisyen intihar etti” denildi.

Parçanın söz ve bestesinin Özcan Şenver’e ait olduğu ve aranjörlüğü ve yönetmenliği de Kerem Ulaş Dönmez tarafından üstlenildiği ifade edilen açıklamada, “Müzik susmaz” parçasının sanatçılar, Hüseyin Turan, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Özcan Şenver, Hilmi Yarayıcı, Karoft, Hakan Çağlar, Egemen Yılmaz, Zeda, Ayla Yılmaz ve Tuğçe Elmas tarafından seslendirildiği bildirildi.

Yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

"Türkiye’nin Aydın ve sanatçıları olarak Müzisyenlerin sessiz çığlığına ses olabilmek adına buradayız. 2020 Mart ayından itibaren çalışamayan, ekonomik ve psikolojik yıkım nedeniyle mağdur olan yüz binlerce müzik emekçisi var.

‘103 MÜZİSYEN YAŞAMINA SON VERDİ’

Pandemi dolayısıyla işsiz bırakılan müzisyenler hayatlarını devam ettiremeyecek noktaya geldiler. Tüm çalışma alanları ortadan kaldırılmasına karşın neredeyse hiçbir destekten de yararlanamadılar ve müzisyenlerin yalnız kaldığı bu dönemde,103 müzisyen intihar etti...

Yaşanan bu sürece sessiz kalamayacağımız bu noktada; Daha fazla kaybın yaşanmaması ve Müzisyenlerin yaşadığı zorluklara karşı güç olmak adına farkındalık sağlamak, müzisyenlerin çığlığına ses olmak için “MÜZİK SUSMAZ” projesini başlattık. "MÜZİK SUSMAZ" adlı şarkı kaybettiğimiz ve hala zorluklarla yaşamaya devam eden müzisyenler adına ithaf edilmiştir."