CHP, Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin, sosyal medya hesabı Twitter’dan, Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıların listesini yazıp yayınlayarak “Kayıt” ifadesini kullanmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal etmesine sanat dünyasından birçok kişinin […]

Sanatçılara ‘Saray fişlemesi’ Meclis gündeminde

CHP, Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin, sosyal medya hesabı Twitter’dan, Ekrem İmamoğlu’na destek veren sanatçıların listesini yazıp yayınlayarak “Kayıt” ifadesini kullanmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptal etmesine sanat dünyasından birçok kişinin tepki gösterdiğini, “Her şey çok güzel olacak” sloganıyla paylaşımlar yaparak, Ekrem İmamoğlu’na destek verenlerin Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi tarafından fişlendiğinin iddia edildiğini ifade ederek “Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin yazıp yayınladığı liste bir tür ‘fişleme’ ve ‘hedef gösterme’ değil midir? Bir kamu görevlisi, kim ya da kimlerden cesaret alarak sanatçıları fişlemekte ve hedef göstermektedir?” diye sordu.

CHP’li Vekil, iş verilmemesi ve medya organlarına davet edilmemesi istenilen sanatçılarla ilgili tutulan “kara liste” iddialarına da önergesinde yer verdi.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

  • Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi ile ilgili idari süreç başlatılmış mıdır? Sanatçıları hedef gösteren bu kişi görevine devam edecek midir?
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında sanatçılar fişlenmekte midir? Bu takip ve kayda göre mi TRT başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları sanatçıları davet etmekte ya da etmemektedir?
  • Kamu kurum ve kuruluşları ile medya organlarına iş verilmeyecek, davet edilmeyecek sanatçıların adlarının olduğu ve adına “kara liste” denen bir listenin olduğu doğru mudur? Doğruysa bu listeyi kim ya da kimler ne şekilde tutmuştur? Bu listede isimleri olan sanatçılar kimlerdir?
  • Sanatçı Sibel Tüzün’ün, Ekrem İmamoğlu’na sosyal medya hesabından destek vermesi sonrası TRT FM’de programının iptal edildiği doğru mudur? Doğru ise bu program kim ya da kimlerin talimatı ile iptal edilmiştir? Sibel Tüzün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı öven bir mesaj yayınlasaydı TRT’deki programı iptal edilir miydi?
  • Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin yazıp yayınladığı liste bir tür ‘fişleme’ ve ‘hedef gösterme’ değil midir? Bir kamu görevlisi, kim ya da kimlerden cesaret alarak sanatçıları fişlemekte ve hedef göstermektedir?