Sanatçılar ve yazarlar 28’inci gününde de devam eden Çekmeköy’deki park mücadelesine destek verdi. İlyas Salman, “Direnişi destekliyorum. Çekmeköy halkı direnmeye devam etsin” derken Ercan Kesal ise, “Haklı direnişinizin yanındayım” diye konuştu. Yazar-şair Ataol Behramoğlu da "Bu yönetim gitmedikçe ormana, yeşile, güzelliklere olumsuz yaklaşımlar sona ermeyecek. Ama yine de direneceğiz, direne direne kazanacağız” diye konuştu.

Sanatçılardan Çekmeköy’deki park mücadelesine destek: “Direne direne kazanacağız”

Haber Merkezi

İstanbul Çekmeköy’deki park mücadelesi 28’inci gününde. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, deprem toplanma alanı da olan park alanını 31 milyon TL harcayarak yapılaşmaya açmak istiyor. Belediye yetkilileri park alanına kapalı pazar alanı inşa edileceğini belirtiyor.

Çekmeköylüler, park alanının yapılaşmaya açılmasına engel olmak için 28 gündür gece gündüz nöbet tutuyor ve parkın talan edilmesine karşı çıkıyor. 3 binden fazla imza toplayan Çekmeköylüler, belediyenin talan projesinden vazgeçene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ediyor.

"YEŞİL ALANLAR BETONA GÖMÜLÜYOR"

Sanatçılar, yazarlar ve birçok ünlü isim de Çekmeköy’deki park mücadelesine destek olduklarını açıkladı.

Sanatçı Orhan Aydın, yaptığı açıklamada, “Ormanlarımız, akarsularımız, kentlerdeki yeşil alanların tamamı betona gömülüyor. Çekmeköy insanlarının verdiği mücadeleyi, mahallerindeki parklarına sahip çıkmalarını sevgiyle ve alkışla selamlıyorum” dedi.

Yazar-şair Ataol Behramoğlu da, “Yaşamı güzelleştiren, insana sevinç veren hiçbir şey onların umurlarında değil. Tek düşünceleri para kazanmaktır. Dolayısıyla şuanda Çekmeköy’deki mücadelenizin nedenini oluşturan sorun da buradan kaynaklanıyor. Bu yönetim gitmedikçe ormana, yeşile, güzelliklere olumsuz yaklaşımlar sona ermeyecek. Ama yine de direneceğiz, direne direne kazanacağız” diye konuştu.

Tiyatro sanatçısı Ali İhsan Bozdemir ise, “Çekmeköy’deki bu direnişe ben de destek vermek istiyorum. Parklar çocukların ve orada yaşayanlarındır. Lütfen parklarımıza dokunmayın” ifadelerini kullandı.

"ÇEKMEKÖY HALKININ DİRENİŞİNİ DESTEKLİYORUM"

Erdal Güney de “Çekmeköy halkı deprem toplanam alanı da olan parkın yapılaşmaya açılmasına engel olmak için parkına sahip çıkıyor. Çekmeköy’de park mücadelesi devam ediyor. Haklı taleplerinin, mücadelelerinin yanında olalım, sesimizi yükseltelim” diye konuştu.

Usta sanatçı İlyas Salman de Çekmeköy halkına destek olduğunu söyledi. Salman şu ifadeleri kullandı: “Çekmeköy halkının parkları için, çocuklarının geleceği ve sevinci için ortaya koyduğu direnişi destekliyorum. Çekmeköy halkı direnmeye devam etsin. Umudum odur ki çok yakında yeşile, doğaya, insana ve çocuklara dost bir iktidar gelecek ve türkülerimizi biz güzelim ağaçlar altında söylemeye devam edeceğiz.”

Ercan Kesal da yaptığı açıklama, “Çekmeköylü dostlar, ağacınıza, suyunuza, yeşilinize, semtinize sahip çıktığınız haklı direnişinizin yanındayım. Yolunuz açık olsun” dedi.