Türkiye dün Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için sandık başına gitti. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. Çok sayıda sanatçı, seçim sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.

Sanatçılardan seçim sonuçlarına ilk yorum
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu dün gerçekleşti. Yüzde 52,1 oranında oy alan AKP'li Tayyip Erdoğan üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi. 

Sanatçılar da sosyal medya hesaplarından Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur sonucuyla ilgili paylaşım yaptı.

Ünlü piyanist Fazıl Say Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na insanlığı için teşekkür ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Başta,yıllardır; Tehtit yerine anlayışı, Kin yerine sevgiyi, İnsan olmayı, birbirimizi anlamayı,bize hatırlatan bize sunan @kilicdarogluk na insanlığı için teşekkür ederim. Tüm emeği geçenleri sevgiyle kucaklıyorum. 48’iz! İnsan olarak teşekkür ediyorum! Ver elini hayat! Devam." 

Sanatçı Levent Üzüm ise "Buyurun yönetin, nasıl yönetecekseniz.." dedi: Yargılanmama isteğiniz çok baskındı. Her şeye rağmen…buyrun yönetin bakalım nasıl yönetecekseniz. Kolay gelsin alayınıza.

Müzisyen Ezhel ise şu ifadeleri kullandı: "Güzel insanlar, sizleri seviyorum. Bunca derdinizin üstüne ülkeye gelemeyeceğime üzüldüğünüze dair mesajlar alıyorum. Türkiye'nin her yerini gezdim, her yerde Türkçe rap için savaştım. Buna rağmen koal dövmesi yaptırmış dallamalar için bile yüzünde Ankara dövmesi olan bir teröristten ileri gidemedim. Ben ülkeme doydum. Ömrüm boyunca gelemesem de her zaman aklımda ve kalbimde olacaksınız. Güzel gençler lütfen artık hayatınızı tamamen kendinizi geliştirmeye adayın. Şu an sadece kendinizi kurtarabilirsiniz. Kendinizi kurtarabilirseniz başkaları için de zamanı gelince mücadele edebilirsiniz. Sizi seviyorum ve hep seveceğim."

Oyuncu Alican Yücesoy, Fidel Castro'nun fotoğrafını paylaştı: "Biz yenilirsek kalkar yeniden deneriz, diktatörler yenilirse bu onların sonu olur"

Oyuncu Birce Akalay Kemal Kılıçdaroğlu'na seçim süreci boyunca yürüttüğü barışçıl politika nedeniyle teşekkür etti.

Akalay, Kılıçdaroğlu'na şöyle seslendi:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Size tüm kalbimle teşekkür ederim. Teşekkürüm, bir sanatçı olarak siyasetten bağımsız, kalpten bir teşekkürdür böyle bilinsin isterim. İçimizde, tüm halkımızı kapsayan sonsuz birlikteliğimize ve mevcudiyetimize, ülkemizin bekasına ve refahına dair yeniden yeşerttiğiniz umut için,

Geçmişteki tüm hatalarınızı kabul etmekle birlikte bizi bilgi ışığında barışçıl bir yola koşulsuz ışıkla ve heyecanla yeniden donattığınız için, Önünde gururla durduğunuzu hissettiğim ALTI OK’un felsefesini gerçek anlamda yaşadığınız ve tüm gençlerimizin zihninde yeniden tazelediğiniz için. Katıldığınız açık oturumda ardınızda sizi izleyen ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden bir gün olsun ayrılmadığınız için. Sevgi ve adalet bizim sonsuz yolumuzdur. Her daim böyle olacak.

Muhtaç olduğumuz kudretin adresine zaten vakıfız. Çalışmaya devam edeceğiz. Var olun sağ olun. Başarınız, sağlığınız daim olsun. Sevgi ve saygılarımla."

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BirceAkalay (@birceakalay)'in paylaştığı bir gönderi

Müzisyen Hayko Cepkin şu paylaşımda bulundu:

"Eveeeet sonuçları sabırla bekledik şimdi gerçekler vakti. Sevgili Kemal bey 20 yıl içindeki şartları, adil olmayan mücadeleyi de göz önünde bulundurarak, azimli bir kampanya süreci yürüttüğünüzün hakkını vermeliyiz. Ama maalesef yeterli değil siz de takdir edersiniz ki. En yüksek oy oranına sahip muhalif parti olduğunuz için, oylar bölünmesin bir noktada toplansın diye birçok seçmen CHP ye oy vermektedir. Bu maalesef partinizin oy oranının gerçeğidir"