Sanatçıların hakları yaşarken korunmalı

MÜYORBİR ve MÜ-YAP yönetimi telif haklarını korumak adına Ankara’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak göreve başlayan Özgül Özkan Yavuz ve Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent ile görüşen sanatçı ve yöneticiler, telif hakları ile ilgili yeni projelerini ve önerilerini sundular. Görüşmelerle ilgili BirGün’e bilgi veren MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, sanatçıların haklarının yaşarken korunması gerektiğini dile getirdi.

Yeni dönem çalışmalarına ve ziyaretlerine ara vermeden devam eden Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) ve Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜ-YAP) Ankara’da önemli görüşmeler yaptı. MÜYORBİR adına ziyaretlere Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen ve Genel Sekreter Merve Nimetoğlu katılırken, MÜ-YAP adına da Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatör Bülent Forta ile Genel Sekreter Ahmet Türkoğlu katıldı.

TELİF HAKLARI MASAYA YATIRILDI

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak yeni görevine başlayan Özgül Özkan Yavuz ile bir araya gelen heyet, çalışmaları hakkında bilgi vererek telif hakları bilincinin ve uygulamalarının gelişmesi için önerilerini sundu. Heyet, Telif Hakları Genel Müdürü Ziya Taşkent ile de bir sohbet toplantısı yaparak, telif konusundaki sıkıntıları dile getirdi. Bu sıkıntıların çözümü için yeni çalışmalar konusunda ortak faaliyet önerisinde bulunuldu.

Konuya ilişkin BirGün’e açıklama yapan Burhan Şeşen, eser sahiplerinin haklarının hayattayken korunması gerektiğini söylerken, Özgül Özkan Yavuz’a da “Lisan ve sertifika konusunda devlet desteğinin bizim için çok büyük önemi var. Bundan dolayı bakanlık veya devletten bu konuda destek bekleyebiliriz. Görüşmede bunları aktardık” dedi.