Sanayi çalışanı: 12 buçuk liraya boş tost yiyoruz

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Eyüp’te bulunan Avas Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Bir sanayi çalışanı, Tekin’e yaşadıkları sorunları anlatırken “Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz… Kuru ekmeği makineye basıyor, elektrik harcanıyor, bir de ekmek parası karşılığı 10 lira alıyor. Tostçu bizi seviyor, devamlı müşterisiyiz, o yüzden bize salça sürüyor” dedi.


CHP'li Tekin, ‘Öteki İstanbul’ ziyaretleri kapsamında, Eyüp’te bulunan Avas Sanayi Sitesi’nin esnafıyla bir araya geldi. Tekin, burada esnafın ve yurttaşların sorunlarını dinledi. Tekin, ilk olarak, çalıştıkları fabrikadan alamadıkları tazminatlar için 616 gündür eylem yapan Uzel Makina Fabrikası çalışanlarını ziyaret etti.

Tekin, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bugünkü iktidara itiraz edenler için yargı kararları jet hızıyla geçiyor. Ama emekçinin yargı kararı 616 gündür bekliyor. Yani 15 yıldır burada hak arama eylemleri yapıyorlar. 2,5 yıldır çadır kurdular ve 15 yıldır haklarını aramak için mücadele ediyorlar. Kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum.”

Tekin, daha sonra sanayi sitesindeki bir çay ocağında esnafla ve vatandaşlarla sohbet etti. Bir sanayi çalışanı Tekin'e, "Tost bile yiyemiyoruz. Bir tost 25 lira. Boş tost yiyoruz. Hani kuru ekmeği basıyor ya makineye, içine bir şey koymuyor, ekmeği basıyor makineye" dedi.

Gürsel Tekin, daha sonra işletme sahibine “Nasıl oluyor peynirsiz tost” diye sordu. İşletme sahibi de “Hayat öyle bir şey olmuş ki Gürsel Abi, bir kilo kaşar 100 lira olur mu” karşılığını verdi. Tekin ise “Markette 160 lira, yine 100 liraya ucuz buluyorsun. Eskiden tost isterdiniz; en pratik, en ucuz temel gıda maddesidir. Şimdi insanlar geliyor, tost istiyor, karnını doyuracak, onu peynirsiz istiyor, çünkü peynirlisi 25 lira olunca öbürü 12,5 lira. Türkiye’yi ne hale getirdiniz?” diyerek iktidara tepki gösterdi.

ANKA