HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüş ayrılığı yaşandığı iddialarına ilişkin, "Farklılıklar olduğu yönündeki bazı tartışmaların da dönem dönem iletişim aksamalarından yani bizimle Demirtaş arkadaşımız arasındaki iletişim aksamalarından kaynaklandığını bilinmesini isteriz" dedi.

Sancar'dan, 'Selahattin Demirtaş ile görüş ayrılığı yaşanıyor mu?' sorusuna yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile parti yönetimi arasında görüş ayrılığı yaşandığı iddiasına yanıt verdi.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'a konuşan Sancar, "Kendisiyle belli konularda fikir farklılıkları olduğu yönünde yorumlar yapılıyor. Aslında fikir farklılıkları normaldir, olabilir ancak kamuoyunda varsayıldığı gibi bir farklılık yok. Daha doğrusu farklılıklar olduğu yönündeki bazı tartışmaların da dönem dönem iletişim aksamalarından yani bizimle Demirtaş arkadaşımız arasındaki iletişim aksamalarından kaynaklandığını bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

"Kendisiyle ve şu anda içeride siyasi rehine olarak tutulan, geçmiş dönem eş başkanlarımızla istişarelerimiz devam ediyor" diyen Sancar, "En çok da Selahattin Demirtaş arkadaşımızla yürüyor bu süreç. Şartların elverdiği ölçüde düzenli bir iletişim içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Sancar, şöyle devam etti: "Böyle baktığımızda aramızda politikalarımızın esasına ilişkin fikir farklılıkları yok. Ayrılık da yok. Kendisinin esas amacının da parti politikalarına, partinin kurumsal politikalarına destek vermek olduğunu biliyoruz. Ve iletişimimiz de bu çerçevede devam ediyor."