Sandık güvenliğine ilişkin iddiaların odağındaki SADAT’ın yöneticilerinden Ersan Ergür, sosyal medya hesabından “Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz” diye yazdı, daha sonra paylaşımını sildi.

Sandık güvenliği iddialarının odağındaki SADAT’ın yöneticisi: “Bu vatanı sandıkta teslim etmeyiz”

Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) kurucularından ve Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Ergür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçimlere ilişkin tepki çeken ifadeler kullandı.

Aynı zamanda SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (ASSAM) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Ersan Ergür, Twitter hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı.

SADAT yönetim kurulu üyesi Ersan Ergür şu tweeti attı: “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz… Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun…” Gelen tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

sandik-guvenligi-iddialarinin-odagindaki-sadat-in-yoneticisi-bu-vatani-sandikta-teslim-etmeyiz-1021044-1.

Sildiği paylaşımın ardından Ergür, bu sefer şunları yazdı: “Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Yüce Türk milleti Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta oy vermeyerek cennet vatanımızı teslim etmeyecektir… Vatan sağ olsun.”

sandik-guvenligi-iddialarinin-odagindaki-sadat-in-yoneticisi-bu-vatani-sandikta-teslim-etmeyiz-1021045-1.

Daha sonra bir tweet atarak duruma açıklık getirmeye çalışan Ergür, “Kastım milletin ferasetiyle sandıkta bana göre yanlış olacak bir seçim yapmayacağına inancımdı” ifadelerini kullandı.

SADAT’ın ismi son günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun şirketin İstanbul’daki merkezine ziyaretiyle gündeme gelmişti. Kılıçdaroğlu, SADAT’ı ‘paramiliter kuruluş‘ olarak tanımlamış, ‘seçim güvenliğini sarsacak bir durumdan’ SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski başdanışmanı, emekli general Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT’la ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ‘Türkiye’de askeri kamp kurduklarını’ iddia etmişti. Akşener, bu kampların fotoğraflarını gördüğünü de açıklamıştı.