Türkiye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için sandık başına gidecek. Sandık güvenliğine ilişkin endişeler sürerken, sandık kurullarında görev almak isteyen yurttaşlar için son gün bugün.

Kaynak: Haber Merkezi
Sandık kurullarında görev almak için son gün bugün!

Türkiye'de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi'nde dört aday da yeterli oyu alamadı ve seçim ikinci tura kaldı. Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşecek seçim 28 Mayıs'ta yapılacak.

14 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından seçim ve sandık güvenliği ile ilgili kuşkulara yol açan çok sayıda belgeli usulsüzlük ortaya çıktı.

İkinci tur için seçim güvenliği konusundaki endişeler sürerken, sandık kurullarında görev almak isteyen yurttaşlar için son gün bugün.

Öte yandan sandık kurullarında görev almak isteyen yurttaşlar için de Oy ve Ötesi ile Türkiye Gönüllüleri çağrıda bulunuyor.

"TÜM BİLGİ VE EĞİTİMLERLE YANINIZDA OLACAĞIZ"

150 bin gönüllüye ulaşan Oy ve Ötesi, "Mümkün olduğunca tüm sandıklarda olabilmek adına başvuru alamadığımız ilçelere yönlendirme sağlıyoruz" açıklamasını yaptı.

Gönüllü sayısında hedeflerinin 200 bin olduğunu belirten Oy ve Ötesi, "Müşahit olmakta çekinilecek bir şey söz konusu değil. Tüm bilgi ve eğitimlerle yanınızda olacağız" mesajını verdi.

Türkiye Gönüllüleri ise sosyal medyadan çağrıda bulunarak, "Her sandıkta 5 müşahit! Her vatandaş kendi sandığına! Gönüllü ol" ifadelerini kullandı.