Sanığın iddialarını bilirkişi yalanlandı

Yaren ÇOLAK

ANTEP’TE, 17 yaşındaki Duygu Delen'in, Mehmet Kaplan’a ait evin penceresinden düşerek şüpheli şekilde yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada bilirkişi raporu tamamlandı. Kaplan, genç kadının intihar ettiğini iddia etmesine karşın raporda, olayın cinayet olabileceği belirtildi.

Bilirkişi raporunun cinayet iddialarını desteklediğini aktaran Delen Ailesi’nin avukatı Önder Alkurt, BirGün’e konuştu.

Delen Ailesi’nin olayın cinayet olduğuna ilişkin iddialarının ardından soruşturma başlatıldığını hatırlatan Alkurt, Şule Çet davasında da bilirkişi olan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar’ın raporunu değerlendirdi.

Bilirkişi raporunda Duygu’nun düşerken bilincinin kapalı olduğuna yer verildiğini aktaran Alkurt, “Duygu’nun baygın olabileceği, bu nedenle şüphelinin şiddet uygulayarak bayıltmış olabilir. Duygu’nun ölmüş olacağını düşünüp atmış olma ihtimalinin daha da yüksek olduğunu ispatlıyor” dedi. Delillerin bunun cinayet olduğunu gösterdiğinin altını çizen Alkurt, “Bilirkişi raporuyla Duygu’nun darp edildiği de kanıtlanıyor. Şahsın olay anında attığı mesaj da, antidepresan kullandığını söylüyor. Bunlara bakınca olayın bir cinayet olduğuna neredeyse şüphe yok” diye konuştu.

‘Kasten adam öldürme ve çocuğa cinsel istismar’ konusunda sanığa dava açılmasını beklediklerini dile getiren Alkurt, “Ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel istismar’dan da 15 yıla kadar ceza istenebilir” şeklinde konuştu.

***

NE OLMUŞTU?

Antep’te 13 Ağustos'ta Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın 4'üncü katından bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmiş, yapılan incelemede, hayatını kaybeden kişinin 17 yaşındaki Duygu Delen olduğu belirlenmişti.

Olayın ardından evde bulunan Mehmet Kaplan gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlı, "kasten öldürme" ve "çocuğun cinsel istismarı" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma dosyası incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Öte yandan Atlantik Halı’nın sahibi Bileç Kaplan’ın oğlu olan Mehmet Kaplan’ın 17 Ocak 2019 tarihinde de, alkollü ve ehliyetsiz araç kullanırken 35 yaşındaki Zeynep Berna Atay’a çarparak ölümüne yol açtığı ortaya çıkmıştı.