Sanıkların MHP ile bağlantısı var
Tolgahan Demirbaş ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz.

Politika Servisi

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin açılan soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan Tolgahan Demirbaş ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel nöbetçi sulh ceza hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece soruşturmadaki tutuklu sayısı 17 oldu. Gözaltında bulunan şüphelilerden Serdar Öktem’in emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

KıLAVUZ BAĞLANTISI

Eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi olan Tolgahan Demirbaş cinayetin hemen ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinden gözaltına alınmak istenmişti. Ancak Kılavuz’un Demirbaş’ı almaya gelen polislere ‘Siz gidin sahibiniz gelsin’ dediği iddia edilmişti. Buna rağmen savcılığın ısrarı üzerine Demirbaş gözaltına alınmıştı. Fakat Demirbaş daha sonra serbest bırakılmıştı. Sonrasında Demirbaş hakkında tekrar gözaltı kararı verilmiş fakat uzun süre ifadesi alınamamıştı. Dosyaya başka bir savcı atanmasının ardından ifadesi alınan Demirbaş tekrar serbest bırakılmıştı. Üçüncü kez önceki gün gözaltına alınan Demirbaş’ın tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara dışına çıkardığı iddia ediliyor.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel’in ise Sinan Ateş suikastında sık sık gündeme gelen Mersin bağlantısı dikkat çekiyor. Sosyal medya paylaşımlarına göre Emre Yüksel Mersin’de kıyılan bir nikaha katılmıştı. Yüksel dışında nikahta bulunan diğer isimler de dikkat çekici. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP MDK Sekreteri Kürşat Türker Ercan ve Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç de nikâha katılmıştı.

İfadesi alınmaya devam edilen Serdar Öktem’in de MHP bağlantısı dikkat çekici. Öktem 1 Kasım 2015 seçimlerinde ve 24 Haziran seçimlerinde MHP’den İstanbul milletvekilliğine aday gösterilmişti. Öktem ayrıca MHP Beşiktaş İlçe Sekreterliği ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu. Bir dönem İstanbul Ülkü Ocakları Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı da yaptı. Eğitim Sen ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin’i öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan sanıkların avukatlığını da üstlenmişti.

16,4 BİN İSTİFA

Ateş’in öldürülmesinden sonra MHP’de başlayan istifaların ardı arkası kesilmiyor. Yargıtay’ın verilerine göre MHP bu süreçte 16 bin 492 üye kaybetti. Ateş’in öldürüldüğü gün MHP’nin 480 bin 584 olan üye sayısının dün 464 bin 92’ye düştüğü görüldü.

***

MAKEDONYA İDDİASI

Odatv’den Toygun Atilla cinayete ilişkin ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. Atilla Ateş’in Makedonya’da öldürülmek istendiğini yazdı. Atilla’nın yazısından ilgili bölüm şöyle: “Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten savcılığın ve polisin elinde önemli bir itiraf ve itirafçı var. Bu itirafçı, kendisine daha önce Sinan Ateş cinayeti teklif edilen bir isim. İfadesinde, kendisi ile temas kuran kişilerin isimleri, Sinan Ateş’i Makedonya seyahati sırasında öldürme gibi planları teker teker anlatıyor. Bu ifadelerin ardında da, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve Avukat Serdar Öktem’in gözaltına alınması elzem oluyor.”