Sanki ilk kez rock konserine gittim

Çok uzun zamandır ilk kez konsere gittim. Güvenlik görevlileriyle selamlaşmayı, neredeyse hayatımın yarısından fazlasını geçirdiğim kulislerde sohbet etmeyi, sahnenin yanındaki karavanlardan çıkan müzisyenleri görmeyi kısacası o canlılığı özlemişim. Üstüme bira dökülmesini, etraf yemek kokunca acaba bir sosisli gider mi diye düşünmeyi özlemişim. Yıllarca hoflaya puflaya kulaklarımı tıkayarak soundcheck izledim, güneşin altında pat küt davula vurma seslerini dinlemeyi bile özlemişim.

Önceki ve dün akşam Duman, iki gece üst üste Küçükçiftlik Park’ta sahne aldı. 1,5 yıldır sadece bir kez konsere gitmiştim. Duman benim için harika oldu. Batuhan’ın cayır cayır gitarını, Ari’nin sakin ve kendinden inanılmaz emin sahne duruşunu, Mehmet’in güçlü davul cümlelerini çok özlemişim. Kaan’ın ise sarkastik ifadelerini ve sahne hakimiyetine şahit olmayı...

Canlı müzik dinlemeyi özlemişiz be. Ayrıca aylardır sokak aralarında semt pazarları kuruluyorsa bence konser de yapılabilir. Bu enerji bir yerden çıkacak arkadaşlar, ama öyle ama böyle. Duman konseri elbette tüm salgın önlemlerine uygun olarak yapıldı, kapasite kısıtlıydı, herkes ona uygun davrandı ama önlemlere uymak kolay değil. Hele ki bir rock konserinde. Bu arada gitmişken uzun süredir aklıma takılan birçok konuyu Küçükçiftlik Park’ın sahibi ve işletmecisi Naz Kavran’a sordum. Salgının uzun soluklu etkileri ne olacak? Küçük ölçekli organizatörlere ne olacak ve bu döviz kurlarıyla nereye kadar gibi sektörü doğrudan ilgilendiren konuların etrafında biraz sohbet ettik. Haftaya detaylı anlatacağım.

DJ SIVO'DAN DEV ALBÜM

İki haftadır DJ Sivo’nun albümünü dinliyorum. Albümün adı, Afrika kabilelerinin sözlü tarihini nesilden nesile aktaran kişilerden yani "Griot"lardan geliyor. DJ Sivo 17 yıldır bu piyasadaki en sağlam DJ’lerden biri. Pek çok efsane MC ile sahne alan Sivo’nun albümü tartışmasız yıldızlar karması.

sanki-ilk-kez-rock-konserine-gittim-897727-1.

Albümde Ceza, Gazapizm, Khontkar, Ben Fero, Cash Flow, Zen-G, Defkhan, Anıl Piyancı, Yener Çevik, Harun Adil, Saian, Çağrı Sinci, Aga B, K"st gibi isimlerle karşılaşıyoruz. Albümde en çok dikkatimi çeken detay beat ve MC’lerin uyumu. Sivo her MC’yi o kadar iyi tanıyor ki yazdığı beat’ler her MC’yi bir adım öteye taşımış. Ceza ve Gazapizm’i buluşturan “Baskın” çok önemli bir parça çünkü Gazapizm’in iki farklı rap stilini bize gösteriyor. Şarkılar hakkında tek tek fikirlerimi ise bir sonraki yazımda paylaşacağım. Ama siz bu arada hip-hop’un farklı tarzlarını ustaca harmanlayan “Griot”u mutlaka dinleyin.