Şanlıurfa Müftülüğü’nün, ‘Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri’ kapsamında 8 Haziran’da düzenlediği etkinlikte konuşmacı olan Av. Cemile Karaboğa’ya sözlü saldırıda bulunuldu. BirGün'e konuşan Karaboğa, "Çocuğun istismarı yerine bir eteğin konuşulması beni çok üzdü" dedi.

Şanlıurfa Müftülüğü’nde avukata sözlü saldırı
Fotoğraf: Cemile Karaboğa / Twitter

HABER MERKEZİ

Şanlıurfa Müftülüğü, ‘Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri’ kapsamında 8 Haziran’da bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte Şanlıurfa Barosu tarafından eğitim vermesi için görevlendirilen Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Cemile Karaoğlu, sözlü saldırıya maruz bırakıldı.

Müftülüğün etkinliğindeki katılımcılardan biri, avukatın etek boyunu ima ederek “Kürsünün arkasında anlat biz din adamıyız” dedi. Av. Karaboğa ise maruz bırakıldığı sözlü saldırının ardından sunumunu tamamlayamadan bitirdi.

Yaşananlara tepki gösteren Urfa Barosu da yayımladığı açıklamada, “İnsanların yaşam tarzına ve kıyafetine açıkça müdahale taşıyan bu saldırıyı kınıyor, bu zihniyete karşı meslektaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz” denildi.

Yaşadıklarını BirGün’e anlatan Av. Karaboğa, “Baronun görevlendirdiği bir eğitime gittim. Barodan bir avukat talep etmişlerdi. Zaten yaptığım bir eğitimdi. Sunum esnasında kürsüden ayrıldığım sırada katılımcılardan birinin müdahalesiyle karşılaştım. Ben sunuma devam etmeye çalıştım ama devam ettiler, ‘Neden erkek avukat göndermemişler, bari böyle giyinmeseydi’ dediler” diye konuştu.

Etkinlikte hukukçu kimliğiyle bulunduğunu ifade eden Karaboğa, şunları dile getirdi: “Farkındalık yaratmaya çalışıyordum. Kadınlara ve çocuklara uygulanan şiddet konusunda farkındalık yaratmaya çalışırken böyle bir şeyle karşılaşmak çok üzdü. Çocuğun istismarı yerine bir eteğin konuşulması beni çok üzdü. Ben oraya baronun Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı olarak gittim. Çocukları korumak için gittiğim bir etkinlikte böyle bir şeyle karşılaşmak çok üzücüydü.”