'Gerçeği yansıtmayan koronavirüs paylaşımları yaptıkları' iddia edilerek gözaltına alınan Şanlıurfa Tabip Odası yöneticileri, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Şanlıurfa Tabip Odası yöneticileri adli kontrolle serbest bırakıldı

Şanlıurfa’da, sosyal medya hesaplarından gerçeği yansıtmayan koronavirüs paylaşımları yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ve Genel Sekreter Osman Yüksekyayla, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik ve Genel Sekreter Osman Yüksekyayla, sosyal medya hesaplarından gerçeği yansıtmayan koronavirüs vakası verileri paylaştıkları gerekçesiyle dün gözaltına alınmıştı.

9 Nisan günü de aynı suçlama ile polise ifade verdikleri öğrenilen Melik ve Yüksekyayla, sevk edildikleri adliyede, savcılık sorgularının ardında 'Halkı korku ve paniğe sevk etme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Şanlıurfa Tabip Odası yöneticileri, nöbetçi mahkemece adli kontrol getirilerek, salıverildi.

Dün BirGün'e konuşan TTB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, "Oda yöneticilerimizin tutulmasının tek sebebi, TTB'nin de defalarca gündeme getirdiği malzeme sıkıntısı ve süreç içerisinde yaşanan aksaklıkları aktarmaktır. Odanın resmi twitter hesabından yapılan paylaşımlar sebebiyle 'halkı kin ve halkın kin ve düşmanlığa' sevk ettikleri gerekçesi ile savcılığa sevk ediller" demişti.

sanliurfa-tabip-odasi-yoneticileri-adli-kontrolle-serbest-birakildi-723471-1.