Tivibu'dan sonra Digitürk'ün de Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV, Kanaltürk, Yumurcak TV ve Irmak TV kanallarını platformlarından çıkardığını açıklamasının ardından sansür kararına tepki yağıyor. Yoğun tepkiler sonucu sosyal medyada 'SansürcüDigitürk' etiketi TT oldu. Karar sonrası Digiturk aboneleri Twitter'da tepkilerini dile getirerek aboneliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

#SansürcüDigitürk TT oldu, karara tepki yağdı

Digitürk'ün sansür kararına çok sayıda ünlü de sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. İşte karara tepki gösteren ünlülerin tweetlerinden bazıları:

Cem Toker (LDP Genel Başkanı): "Seçimle gelinen değil gidilen sisteme demokrasi denirmiş. Digitürk kepazeliği de seçimle gitmemek için son çırpınışları..."

Doğan Şentürk (FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni): "Digitürk'ün, Samanyolu TV, S Haber ve Bugün TV'nin yayınlarını durdurması cinayettir. Bunu yapanlar ellerindeki kanı temizleyemez"

Kazım Güleçyüz (Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın ): "Digitürk de Tivibu'yu örnek aldığına göre ilk yapılacak şey belli: Abone olma hatasını işleyenler derhal iptal ettirip bu hatayı düzeltmeli."

Abdülhamit Bilici (Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü): "Seçim öncesi özgür medya susturanlar, bunu taçlandırmak için "açık oy, gizli sayım" sistemini de getirsin!"

Sedat Laçiner (Akademisyen): "7 muhalif tv kanalı, seçimlere birkaç hafta kala Digitürk'ten çıkarılıyorsa bunun anlamı sansürdür, seçimlere hile karıştırmaktır"

Mehmet Kamış (Zaman Gazetesi Genel Müdür Yard.): "Seçimlere 20 gün kala Farklı söz söyleyen her sesi susturma çabası devam ediyor. Şimdi de Digitürk sansüre başladı!!"

Barış Yarkadaş (Milletvekili): "Digitürk üyeliğimi iptal ettireceğim. Yumurcak TV'den korkan bir iktidar, çaresiz ve zavallıdır."

Süleyman Sargın (Irmak TV Genel Müdürü): "Acz ve korkaklığınızın sebep olduğu bu hukuksuzluğun hesabını hukuk içinde vereceksiniz. @Digiturk"

Fatih Portakal (FOX TV Ana Haber sunucusu): "Cemaate yakın tvlere bir yasak daha: @Digiturk bazı kanalları platformdan cikardı. Ses kesme operasyonu! Unutulmayacak günler..."

Koray Çalışkan (Akademisyen): "Digiturk'u evden çıkardım. Gerekçesi: Anayasal düzeni sansür yoluyla yıkmaya çalışmak."

Bülent Korucu (Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni): "Partilerin harekete geçmesi gerekir. @Digiturk aslında onların konuşma halka ulaşma imkanını elinden alıyor. @Digiturk sansür yapmakla kalmıyor; Seçimdeki eşit şartlarda yarış ilkesini ihlal ediyor. Muhalefet partileri harekete geçmeli"

Özgür Mumcu (Gazeteci): "Digiturk'te yapılan açık seçik bir sansür uygulaması. Bir çaresizlik gösterisi."

Levent Gültekin (Gazeteci): "Bunun hukukla alakası yok tam bir zorbalık ve despotluk örneği.. Bakalım bu despotluğu ne kadar sürdürecekler."

Ekol Hoca (İnternet fenomeni): "Kreş basan zihniyetten Yumurcak TV ye sansür uygulaması beklenir. Tebrikler @Digiturk"

Digitürk'ten 7 kanala sansür