PİRHA'nın internet sitesinin gerekçesiz engellenmesine ilişkin konuşan Haber Editörü Nilgün Mete, "Buna karşı mücadele edeceğiz" dedi.

Sansüre karşı mücadele

Dilan Esen

Pir Haber Ajansı’nın (PİRHA), internet sitesine önceki gün Hatay 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği tarafından getirilen erişim engeli kararına tepki sürüyor. 2016’dan bu yana yayın hayatını sürdüren PİRHA’ya gerekçe gösterilmeden erişim engeli getirildi. Erişim engeli, Hatay 1’inci Sulh Ceza Hâkimliği’nin 8 Mart tarihli kararıyla verildi.


PİRHA Haber Editörü Nilgün Mete, engelin tam da site üzerinden çalışma yaptığı sırada getirildiğini söyledi. Bir anda önündeki sayfanın kapandığını aktaran Mete, “Gerekçeyi bilmiyoruz” dedi. Kendilerine hiçbir uyarı dahi yapılmadığını dile getiren Mete, söz konusu müdahaleyi ‘antidemokratik bir durum’ diye nitelendirdi. Ajansın avukatlarının uğraştığını ifade eden Mete, sitenin bir an önce açılmasını talep etti, “Bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

NEDEN RAHATSIZ OLDULAR?

“Bu bir sansürdür” diyen Mete, şunları söyledi: “PİRHA, Alevi hak haberciliği yapıyor. Alevilerin tüm sorunlarını dile getiren, asimilasyona karşı çok sağlam duran bir haber ajansı. Aleviler hâlâ inanç, var olma mücadelesi veriyor. Dolayısıyla da Alevilerin sesi PİRHA. Avukatlarımız devrede. Dava etmekse dava da edeceğiz. Bunun mücadelesini vereceğiz. Hangi gerekçeyle erişime engellenebilir? Biz Diyanet’le ilgili, zorunlu din dersiyle ilgili haberler yapıyoruz. Bu kampanyayı yoğunlukla veren bir ajanstı PİRHA, bu iktidarın işine gelmemiş olabilir biz yolumuzdan dönmeyeceğiz tabii ki. Bu sansür pervasızca yapıldı. Hiçbir uyarı yok. Bir haberden dolayı mı bütün haberlerden dolayı mı çizgimiz mi onlara farklı geldi mücadele edenlerin sesi olduğumuz için mi kapatılıyoruz? Bir an önce PİRHA’nın yayın hayatına devam etmesini ve bu sansüre son verilmesini istiyoruz.”