Ümraniye’deki bir şantiyede işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. Yangında 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi yaralandı. İşçilerin çoğu bayram iznine çıktığı için konteynerde az sayıda işçi vardı.

Şantiyede yangın: 1 işçi hayatını kaybetti, 5’i yaralandı

İstanbul Ümraniye'de bir inşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerde yangın çıktı. İşçiler alev alev yanan konteynerden tahliye edilirken, yüksekten atlayan 5 işçi yaralandı. 1 işçi ise yangın nedeniyle hayatını kaybetti.

Ümraniye Altınordu Caddesi'nde dün gece 02.00 sıralarında inşaat şantiyesindeki konteynerde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yaklaşık 50 kişinin kaldığı konteyner kısa sürede alev alev yanmaya başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İşçiler, tahliye edilirken 5 işçi, yüksekten atlayarak yangından yaralı bir şekilde kurtuldu. Dışarı çıkamayan bir işçi olay yerinde hayatını kaybetti. Şantiyede çalışan işçilerin büyük bir kısmının bayram iznine çıktığı bu nedenle konteynırda az sayıda işçi olduğu öğrenildi. Savcının ve olay yeri inceleme polislerinin yaptığı çalışmalar sonunda hayatını kaybeden işçinin cenazesi adli tıp kurumuna sevk edildi.

“İÇERİDEN 5 KİŞİNİN SESLERİ GELİYORDU”

İnşaatta çalışan bir işçi, "Şantiye olarak kullanıyor. İşçilerin kaldığı koğuşlar bölgesi burası" diye konuşurken, yangın esnasında içeride yattığını ifade eden bir başka işçi, “Biz içeride yatıyorduk. Yangının sebebini bilmiyoruz. Birkaç yaralı var, hastaneye götürüldüler” dedi. Mehmet Kartal, “Saat 02.30 sıralarında iş üzerinde çalışıyorduk. Sahur yapmak için kaldığımız yere geldiğimizde alev alev yanıyordu. İçeride 5 kişinin sesleri geliyordu. Onlar galiba itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Şu anlık can kaybı yok. Konteynırlarda bayramdan dolayı kalan az insan kalıyordu. 50, 60 kişi vardı galiba içeride kalan. Yaralı arkadaşlarımız hastaneye götürdüler henüz bilgisini paylaşmadılar” şeklinde konuştu.

İsmini vermek istemeyen bir işçi ise, “Biz iş üzerinde çalışıyorduk. Biz geldiğimiz de her yer alev almıştı. İçeriden arkadaşlarımız bağrışma sesleri geliyordu. 4-5 kişinin bağırdığını duyduk. Allah'tan kimseye birşey olmadı. Bir iki kişinin camdan atladığını gördük. Normalde 200-300 kişi kalıyoruz burada. Bayram nedeniyle az insan vardı” ifadelerini kullandı.

santiyede-yangin-1-isci-hayatini-kaybetti-5-i-yaralandi-735266-1.