SAP SE, yıl içinde 3 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmalar, çalışanlarının yüzde 2,5'ini temsil ediyor.

SAP, 3 bin kişiyi işten çıkaracak
Fotoğraf: SAP

SAP SE, şirket kârını artırmaya çalışırken Qualtrics International Inc.'deki kalan hissesinin satışını ve yıl içinde yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Bloomberght'nin haberine göre; Alman yazılım şirketi, 2023 için düzeltilmiş faaliyet kârının 8,8 milyar euro (9,6 milyar dolar) ila 9,1 milyar euro aralığına çıkmasını bekliyor. Bu rakam Bloomberg anketine katılan analistlerin tahmin ettiği ortalama 8,65 milyar euronun üzerinde gerçekleşiyor.

SAP SE, şirket kârını artırmanın yollarını ararken bu yıl yaklaşık 3 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İşten çıkarmalar, çalışanlarının yüzde 2,5'ini temsil ediyor.

SAP bu hamlesiyle, geçen yıl hisse fiyatları düştükten sonra işten çıkarmalar yapan ve maliyetleri düşürmenin yollarını arayan, büyüyen teknoloji şirketleri listesine katılıyor.

SAP CEO'su konuya dair basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada işten çıkarmaların stratejik bir hamle olduğunu ve "işin momentumu ile ilgili olmadığını" dile getirdi. Öte yandan şirket hisseleri son 12 ayda yaklaşık yüzde 12 düştü.

Şirket, yeniden yapılanmanın ve Qualtrics’in satış motivasyonunun nedeninin en büyük işi olan bulut hizmetlerine yeniden odaklanmak olduğunu söyledi.

Bulut işi, geçen yıl SAP'ın en büyük gelir akışı haline gelmişti. Bu ayın başlarında Moody's, şirketin değişimi nedeniyle SAP'ın görünümünü olumluya çevirdi.