Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın merkezinde salgın krizinin fırsata çevrildiği belirterek “Kent merkezinde koruma mücadelesi yürüttüğümüz Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark'ta endişe verici bir inşaat, sondaj ve tahrip süreci işletiliyor” dedi

Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark'ta çalışma başlatıldı

BİRGÜN/ ANKARA

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, koronavirüs salgınına rağmen “Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark'ta endişe verici bir inşaat, sondaj ve tahrip süreci işletildiğini” açıkladı. Yapılan açıklamada, " Ankara’da yaşayan yurttaşların evlerinden çıktıktan sonra büyük sorunların merkezi haline gelmiş projeler nedeniyle tahrip edilmiş mekanlarla ve tanıdık olmayan sokaklarla meydanlarla karşılaşacaklarından endişe duymaktayız" denildi.

ŞPO Ankara Şubesi'nin açıklamasında, “Ülke tarihinin ilk toplu konut örneği olan Saraçoğlu Mahallesi’nin tahribatına sebep olacak planlara karşı yürütülen hukuki süreçler kazanımla sonuçlanmasına rağmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından mükerrer şekilde yeni bir plan onaması yapılmış ve alanda Emlak Konut aracılığıyla imar uygulama çalışmaları başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

AĞAÇLAR TAHRİP EDİLDİ

Saraçoğlu Mahallesi'ndeki çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkisiyle gerçekleştirildiğine de vurgu yapılan açıklamada, "14 Nisan tarihinde Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi olarak alanda yaptığımız gözlem sonucunda alanda sondaj çalışmalarının devam ettiği ve bu çalışma sırasında alandaki bazı ağaçların tahrip edildiği görülmüştür” denildi.

saracoglu-mahallesi-ve-guvenpark-ta-calisma-baslatildi-717129-1.

GÜVENPARK’TA DA ÇALIŞMA BAŞLADI

Güvenpark'ta da çalışma başlatıldığını açıklayan ŞPO Ankara Şubesi, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın projesi ile sürdürülen Güvenpark’ta da metro çalışmalarının hız kazandığı, Güvenpark’ın YKM ve MEB Binası yakınında büyük bir alanın kapatıldığı ve yeraltı inşaat sürecinde olduğu görülmüştür. Güvenpark'ta metro inşaatları ile ilgili çalışmaların iki haftadır devam ettiği de öğrenilmiştir” dedi.

İNŞAAT ÇALIŞMALARI VE İHALELER HIZLA SÜRMEKTE

“Gönüllü Evde Kal” ve “Herkes kendi OHAL’ini ilan etsin” gibi kampanyalar yürütülürken diğer yandan da inşaat çalışmaları ve ihalelerin tüm ülke genelinde hızla sürmekte olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere de yer verildİ:

“İktidar, sağlık açısından yönetemediği bu krizi ve ortaya çıkardığı boşluğu, inşaat açısından fırsata çevirmeye çalışmaktadır. Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi olarak Saraçoğlu Mahallesi ve Güvenpark Metro inşaatı ile ilgili gerekli işlemleri sürdürdüğümüzü ve TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’nun ilgili bileşenleri ile birlikte detaylı incelemeler yaparak mücadelemizi güçlendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”