Sarallar suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, arama yapılan villada seraya çevrilmiş odalar içerisinde çok sayıda Hint keneviri bulundu.

Sarallar çetesinin villasında uyuşturucu serası bulundu

"Tırpan" operasyonu kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan ve "Sarallar" olarak bilinen organize suç örgütü elebaşlarının da aralarında bulunduğu 13 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Öte yandan Büyükçekmece'de bir villaya yapılan baskında seraya çevrilmiş odalar içerisinde 123 kök Hint keneviri ve satışa hazır halde 9 kilo 384 gram esrar bulunduğu bildirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 24 Aralık'tan bu yana düzenlenen operasyonlarda yakalanan ve aralarında söz konusu suç örgütünün elebaşlarından Barış S, Özgür Barış S. ile kendini "Saral" olarak tanıttığı belirtilen E. B'nin de bulunduğu 13 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

sarallar-in-villasinda-uyusturucu-serasi-bulundu-962911-1.
"Tırpan" operasyonu zanlıları adliyeye sevk edildi

5 AYRI SUÇTAN YARGILANACAKLAR

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "örgütün faaliyetleri kapsamında yağma", "kasten öldürme", "tefecilik" ile "tehdit" suçlarını gerçekleştirdiği iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen 1 tüfek, 5 tabanca, 9 şarjör, 1 susturucu, 211 mermi, 1 çelik yelek, 1 kama, 1 sahte sürücü belgesi ve sahte araç plakası ile Büyükçekmece'de bir villaya yapılan baskında seraya çevrilmiş odalar içerisinde bulunan 123 kök Hint keneviri ve satışa hazır haldeki 9 kilo 384 gram esrar, basın mensuplarına sergilendi.

Bu arada, söz konusu suç örgütüne silah temin ettiği gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra geçen hafta adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 2'si tutuklanırken 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

AA