Sarallar suç örgütüne yönelik operasyonda yakalanan ve aralarında Erdal Acar'ın da olduğu 91 şüpheli daha adliyeye sevk edildi. Suç örgütünün lideri olduğu belirlenen ve halen firari olan İlyas Saral'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Sarallar operasyonu: Erdal Acar adliyeye sevk edildi, İlyas Saral aranıyor
İlyas Saral (üstte) ve Erdal Acar

İstanbul merkezli 13 ilde, "Sarallar" olarak bilinen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına altında bulunan 91 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi birçok suça karıştığı belirlenen suç örgütü mensuplarına yönelik operasyonda yakalanan 122 şüpheliden 91'inin de emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında Erdal Acar'ın da bulunduğu 91 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 31 şüpheli de dün adliyeye gönderilmişti.

İLYAS SARAL ARANIYOR

Suç örgütünün lideri olduğu belirlenen İlyas Saral'ın yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin'de belirlenen adreslere 29 Haziran'da baskın yapan polis ekipleri, 119 şüpheliyi yakalamıştı.

Çalışmaların devamında yapılan ara gözaltılar ile yakalananların sayısı 122'ye yükselmişti.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda ruhsatsız silah, çek, senet, dijital malzeme, 900 bin dolar ve 413 bin avro ele geçirilmişti.

Öte yandan, aralarında dizi oyuncuları ve spor yorumcularının da bulunduğu bazı ünlü isimler de soruşturma kapsamında emniyete çağrılmıştı.

AA