Saran Group, Türkiye futbol liglerinin naklen yayın ihalesiyle ilgili yaptığı açıklamada, imza sürecinin uzamasının mevcut yayıncı kuruluşa avantaj sağladığını belirtti.

Saran Group’tan yayın ihalesi sürecinin uzamasına eleştiri

Süper Lig ve TFF 1. Futbol Ligi’nin naklen yayın ihalesiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) geçen hafta bir teklif sunan Saran Group, süreçle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Saran Group tarafından yapılan açıklamada, 1A dahil tüm paket kırımlarını kapsayan Süperlig TV teklifi yapıldığı hatırlatılarak, TFF’ye teminatlı olarak ve yarısı dolar cinsinden toplam 125 milyon dolar garanti edildiği, üzerine Kulüpler Birliği ile gelir paylaşımlı bir model önerildiği belirtildi.

Verilen teklifin, mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports’un 2 milyar 105 milyonluk TL’lik teklifinden daha ‘yüksek’ ve ‘güvenli’ olduğu kaydedilerek, imza sürecinde kaybedilen her dakikanın mevcut yayıncı kuruluşa avantaj sağladığı ifade edildi.

Saran Group, “Paket 1D için sözleşme yapma hakkının yasal olarak tarafımıza geçmesi sebebiyle, ilgili sözleşmeyi de imzalamaya hazır olduğumuzu bu vesileyle ayrıca duyurmak isteriz” dedi.

Şirket tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

saran-group-tan-yayin-ihalesi-surecinin-uzamasina-elestiri-993090-1.saran-group-tan-yayin-ihalesi-surecinin-uzamasina-elestiri-993091-1.