Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, TARİŞ’i fiyatları düşürmesine tepki göstererek, "Üreticilerimize yapılan büyük haksızlık ve saygısızlıktır" dedi.

Şaraplık üzüm fiyatlarının düşürülmesine tepki

BİRGÜN EGE

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şaraplık üzüm fiyatlarının 2.6 liradan 1.6 liraya düşürülmesini eleştirerek belirlenen yeni fiyatın üreticiye büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Çepnidere Mahallesindeki üzüm üreticileriyle bir araya gelen Akın’a, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Orhan Eratıcı da eşlik etti.

TARİŞ’in almış olduğu kararı eleştiren Akın, şaraplık üzüm fiyatının düşürülmesinin köylüye ve üreticilere büyük haksızlık olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sene 2.6 Türk Lirasından satılan şaraplık üzümün tüm maliyet fiyatlarının artmasına rağmen bu sene 1.6 Türk Lirasından piyasasının belirlenmesi köylümüze, üreticilerimize yapılan büyük haksızlık ve saygısızlıktır. Üreticilerimizin alın terine, emeklerine yapılan bu haksızlığı hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Yerel yönetimler olarak bizler üstümüze düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Köylülerimizin ve üretici kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız.”