Saray Belediyesi'nde işçiler ücretsiz izne çıkarıldı

YAREN ÇOLAK

Tekirdağ Saray’da belediyede çalışan 40 işçi 1 Ağustos’ta ücretsiz izne çıkarıldı. İzne çıkarılan işçiler belediyenin bu kararı bilinçli olarak bayram gününe denk getirdiğini söyledi. "Önce insan diyen, kamucu, yarı sosyalist bir belediyecilik yapalım istedim" diyen Saray Belediye Başkanı Erkiş ise salgın döneminde maaşları ödeyemez durumda olduklarını belirtti.

Zorla ücretsiz izne çıkarılan belediye işçileri sürecin ne kadar devam edeceğini bilmediklerini belirtti. BirGün’e konuşan bir belediye işçisi, “Biz ilk önce 1 Ağustos’tan 17 Ağustos’a kadar ücretsiz izne çıkarıldık. Bu tarih aralığı Kurban Bayram’ı tatiline denk geliyor. 1-3 Ağustos tarihleri zaten bayram tatili ve bizim ücretli olarak tatile çıkmamız gerekiyordu. Ancak belediye bizi bilerek o tarihte ücretsiz izne çıkardı” dedi.

‘TELEFONLA ARAYIP İZNİ UZATTILAR’

İsmini vermek istemeyen işçi, “17 Ağustos’ta telefonla arayarak bu sürenin tekrardan uzatılıp 17 Eylül tarihine ertelendiğini söylediler. Bu süreç ne kadar devam edecek, tekrar uzatılır mı bilemiyoruz. Bize bir açıklama yapılmıyor. Telefonla arayarak bizi ücretsiz izne çıkartıyorlar. Ne zaman, nasıl geri döneceğiz bu süreç daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz” diye ekledi.

‘PANDEMİDE MAAŞLARI VEREMEZ OLDUK’

Konuyla ilgili ulaştığımız Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, salgında maaşları ödeyemez olduklarını belirterek “Seçildiğim günden itibaren inisiyatif kullanarak yaklaşık 100 kişiyi işe aldım. Önce insan diyen, kamucu, yarı sosyalist bir belediyecilik yapalım istedim. Ne var ki kendi nesnelliğinde değişen ve gelişen konular bizi boğdu. İller bankasındaki tenkisat canımıza okudu” ifadelerini kullandı.

Risk aldığını ifade eden Özgen şöyle dedi: “Konuları farklı bir bakış açısıyla ele alalım, üretim yapalım dedik ama maalesef açılımlar her zaman mutlu sonla bitmez. Sonra da ne yapabiliriz diye düşündük işçi de çıkaramıyoruz, biz de elimizdeki tek enstrüman olan acı reçete tabiri ile ücretsiz izne çıkarmayı kullandık. Mevcut koşullarda yaptığımız hesaba göre böyle bir sorun yoktu ancak içine girdiğimiz mücbir sebeplerden dolayı durum böyle oldu.”