Saray bütçesinde Altun’a özel yer
Fotoğraf: DepoPhotos

BirGün ANKARA

TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Milli Güvenlik Kurulu, Diyanet İşleri Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı ve İletişim Başkanlığı’nın bütçe görüşmeleri, muhalefetin yoğun eleştirilerine sahne oldu. Bütçesi görüşülen kuruluşların temsilcilerinin TBMM sıralarının boş olması, tepki çekti. En yoğun eleştiriyi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun aldı.


Cumhurbaşkanlığı ve bağlı birimlerinin 2023 yılı bütçeleri kapsamında Genel Kurul’da konuşan CHP’li Enis Berberoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef aldı. Altun’dan “küçük başkan” olarak söz eden Berberoğlu, “Hükümet medyasının tek bir kaynağı var oda küçük başkan, sabah kalkıyor o gazetelere hangi manşet atılacağını saptıyor, akşam yayına giden sözde habercilere ne anlatacağını, nasıl saçmalayacağını fısıldıyor. Tabi ki o haberlerle ilgili hiçbir sorunu yok. Ama eğer bu formatın dışına çıkarsanız mukadderdir ki sizin haberleriniz hep yalan olacak… Küçük başkan bu yöntemlerle muhalif medya siner, sinmekle kalmaz kapısında beslenenlere döner zannediyorsa maalesef çok yanılıyor, avucunu yalar” dedi. CHP’li bir diğer isim Cihangir İslam ise kuruluşların temsil sıralarının boş olduğunu vurguladı. İslam, “İletişim Başkanlığının bütçesini görüşüyoruz, kendisi burada yok, Diyanet İşleri Başkanı da yok, MİT Başkanı da yok yani biz bugün bütçelerini görüşüyoruz ama onlar yok” diye konuştu.

TEK ADAM REJİMLERİ TETİKÇİLİK İSTER

HDP’li Garo Paylan da konuşmasının büyük bölümünü İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a ayırdı. Altun’un tek adam rejiminin propaganda bakanı olduğunu ifade eden Paylan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şunları vurguladı:

“Biliyorsunuz tek adam rejimleri, tekçilik isterler. Propaganda bakanlığı da bilgi, iletişim ve medya konusunda tekçiliği amaçlayan bir bakanlık olarak kuruldu maalesef. Propaganda bakanı olarak da Sayın Fahrettin Altun atandı. Amacı tek ses yaratmak ve buna aykırı her sesi de kriminalize etmek. George Orwell, 1984 romanında hakikat bakanlığının tanımını yaptı ya. İşte tam o tanıma uygun bir bakanlık kuruldu, propaganda bakanlığı. gerçeğe aykırı her bilgiyi dezenformasyon olarak sayıyor ya Fahrettin Altun, işte dezenformasyon bülteni aktarıyor, bakın, her hafta dezenformasyon bülteni çıkarıyor. Bu dezenformasyon bültenlerini ben inceledim, inanın pek çok dezenformasyonla dolu.”