Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda RTÜK'e alternatif bir yapının kurulduğu iddialarını TBMM gündemine taşıyan CHP'li Özkan, "Saray'daki RTÜK kimlerden oluşuyor?" sorusunu yöneltti

Saray'da paralel RTÜK

BirGün Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) benzer bir yapının Cumhurbaşkanlığı bünyesinde de kurulduğuna yönelik iddiaları Meclis gündemine taşıdı. CHP'li Özkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde, “Saray’daki RTÜK kimlerden oluşuyor?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan, muhalif televizyon kanallarına yönelik cezaları ve Saray’daki “alternatif RTÜK” yapılanmaları hakkındaki iddiaları gündeme getirdiği önergesinde, "Cezaları Saray mı yoksa RTÜK mü belirliyor" sorusunu yöneltti.

Saray bünyesinde kurulduğu öne sürülen birimin yasal dayanağının bulunup bulunmadığını soran Özkan önergesinde ayrıca, "Bu birimin televizyonlara ve gazetelere cezai yapıtırım uygulama olasılığı var mıdır? Saray'daki RTÜK’ün televizyonlara uyguladığı cezai yaptırımlar konusunda yönlendiriciliği ya da belirleyiciliği var mıdır?" sorularına yer verdi.