Saray’da düzenlenen 15 Temmuz senfonisine katılan ‘tasavvuf sanatçısı’ Sami Savni Öner’in geçmişte Pensilvan’da Fethullah Gülen’e özel konser verdiği ortaya çıktı.

Saray’daki 15 Temmuz senfonisine katılan ‘tasavvuf sanatçısı’, Gülen’e özel konser vermiş!

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen senfoniye katılan ‘tasavvuf sanatçısı’ Sami Savni Öner’in geçmişte Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’i ziyaret ettiği ve özel konser verdiği ortaya çıktı.

15 Temmuz’un yıl dönümünde, Saray’da düzenlenen etkinlikte piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu’nun “15 Temmuz Destanı” adlı çalışması sergilendi. Çalışma, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu ile birlikte seslendirildi. Atakoğlu’na konserde eşlik edenlerden biri de ‘tasavvuf sanatçısı’ olarak anılan Sami Savni Öner’di.

Gazeteci Bülent Mumay, Öner’in daha önce Pensilvanya’ya giderek Fethullah Gülen’e özel konser verdiğini belirttiği bir haberi gün yüzüne çıkardı.

Mumay, Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Sabah'ın haberine göre ‘15 Temmuz Destanı senfonisi büyülemiş.’ Fahir Atakoğlu'nun senfonisine eşlik eden ‘ünlü tasavvuf sanatçısı Sami Savni Öner’ kimdir merak ettim... Sonuç mu? Elbette şaşırtmadı” dedi.

saray-daki-15-temmuz-senfonisine-katilan-tasavvuf-sanatcisi-gulen-e-ozel-konser-vermis-757460-1.

Sami Savni Öner

Mumay şöyle devam etti: “Sami Savni Öner, F. Gülen'e özel konser vermek için Pensilvanya'ya gitmiş. Gazetecinin, ‘Size Fethullahçı diyebilirler’ uyarısına şu yanıtı veriyor: ‘Yok yaz. Fethullah Hoca'yı seviyorum. Allah dostu biri. İnsanlar barış içinde olsun, birbirlerini öldürmesin diye çalışıyor.’”

Şimdi bu insanlar aniden hidayete erip Saray'ın bahçesinde, 15 Temmuz şehitlerini anacak, biz de ‘hidayete erdiklerine, doğru yolu bulduklarına’ inanacağız öyle mi?”

Habertürk’ten Pınar Erbaş’ın 19 Ağustos 2012 tarihli söyleşisinde yer alan ilgili kısımlar aynen şöyle:

Fethullah Gülen'e özel konser verdiğiniz doğru mu?

Aslında konser vermeye değil ziyaretine gitmiştim. Çok iyi, çok güzel bir insan. Hürmetle karşıladı. Orkestramı da götürmüştüm ama ayıp olmasın diye sazları aşağıda bırakmalarını söyledim. Yanına gittiğimizde ayağa kalktı, "Hoşgeldin Sami'ciğim, seni zevkle dinliyorum" dedi. Orkestramı tanıttım. "Sazları nerede" deyince arkadaşlarım getirdiler. Bir saat konser verdik. Konser bitene kadar ağladı. Gönlü o kadar güzel bir insan ki. Ama şimdi sen yazınca, basit bir kelime var hani, 'Fethullahçı' diye, öyle söyleyecekler. Terbiyesizlik bu. Onu seven bir sürü insan var, saygılı olmak, düşünmek lâzım.

Öyle görünmekten mi korkuyorsunuz?

Yok yaz. Fethullah Hoca'yı seviyorum. Allah dostu biri. İnsanlar saadetli, refah, barış içinde olsun, birbirlerini öldürmesin diye çalışıyor.