İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medyadan HDP'ye ilişkin yaptığı açıklamada "HDP'nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Saray'dan HDP'ye açılan kapatma davasına ilk yorum

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Altun yaptığı paylaşımda, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, HDP’nin kapatılmasını talep etmiştir. HDP’nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir" ifadesini kullandı.

Altun, paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

"HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır. Bu ilişkinin, HDP’nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırıma maruz bırakılması gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır. Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz.”

HDP'YE KAPATMA DAVASI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmış, iddianame Yüksek Mahkeme'ye gönderilmişti. İddianamede, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları savunuluyor.